ANNONCE

Tip førte til beslaglagte knallerter

27. august 2020 18:11 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk

To unge kan se frem til et hjemmebesøg.

Tip førte til beslaglagte knallerter
De to knallerter blev beslaglagt. Foto: Politiet.

Nordjyllands Politi havde mandag den 24. august politiet på arbejde i byens Fjerritslev i en aktion målrettet larmende knallerter.

Tre betjente stod derfor klar i Fjerritslev midtby, hvor politiet på forhånd var adviseret om, at knallerter ofte kom larmende forbi.

Der gik da heller ikke længe, før politiet så to knallerter, ført af en 15- og en 16-årig, og da knallerterne holdt stille, tog politiet en snak med de unge førere.

Her opdagede politiet, at den ene knallert kunne køre mellem 90 og 100 km/t, mens den anden knallert havde en topfart på omkring 60 km/t, altså en kende mere end de 30 km/t, der er den lovlige grænse.

”Rygterne om vores aktion spredte sig som ringe i vandet, og resten af dagen var der meget stille i Fjerritslev by,” siger politikommissær Michael Karstenskov i en pressemeddelelse. Han håber, at roen fra larmende knallerter forsætter en rum tid endnu som følge af aktionen.

Flere kom til

Derudover har politiet haft mulighed for at tale med flere unge end blot de to, hvis knallerter politiet fattede interesse for til at starte med. Cirka 10 unge kom til, da de opdagede politiet.

”Vi fik blandt andet talt med de unge om følgerne af at køre stærkt. Dét har mange vinkler: Det er er farligt, det giver dyre bøder og kan også have alvorlige konsekvenser for andre menneskers førlighed, hvis man kører nogen ned – for nu blot at nævne nogle eksempler på vores snak med drengene,” siger politikommissær Michael Karstenskov.

De to knallerter er beslaglagt. De står i en synshal, hvor de skal undersøges nærmere, mens deres førere står til hver en stod bøde samt en betinget frakendelse til at køre lille knallert.

Først, når køretøjerne er blevet undersøgt, ved man, hvor stor bøden bliver, og derudover får de to drenge besøg af en af forebyggelsesmedarbejderne fra politiet i Hjørring, der sammen med en kollega fra Jammerbugt Kommune, en SSP-medarbejder vil  tage en snak med de unge og deres forældre om de ulovlige køretøjer.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu