Titanic-katastrofe kan være månens skyld

7. marts 2012 23:03 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Titanic-katastrofe kan være månens skyld
Billede mangler

Det kan være månens skyld, at Titanic sank.
I 100 år har man ment, at et isbjerg var skyld i den berømte katastrofe. Men nu har forskere fundet frem til en ny synder – nemlig månen, skriver telegraph.co.uk.
Selvom det var et massivt isbjerg, der i sidste ende bragte en ende på skibets rejse, spillede månen nemlig også ind på katastrofen i 1912 forklarer forskere ifølge avisen i magasinet Sky & Telescope.
Her var månen nemlig det tætteste, den havde været på jorden i 1.400 år.
Det forårsagede usædvanligt højt tidevand og kan samtidig have skubbet en kæmpe gruppe isbjerge væk fra deres sædvanlige hjemsted ved Canadas kyst og i stedet fået dem til at drive sydpå.
Det ville have taget isbjergene næsten præcist tre måneder at nå frem til det sted, hvor Titanic sank den 14. april – omkring tre måneder efter.
“De sejlede med fuld fart ind i et område med isbjerge, det var det, som virkelig fik skibet til at synke, men forbindelsen til månen kan måske forklare, hvorfor et usædvanligt stort antal isbjerge befandt sig på Titanics rute,” siger professor Donald Olson fra Texas State Universitet i i magasinet skriver telegraph.co.uk.
Den berømte katastrofe kostede 1.500 personer livet.
Kilde: telegraph.co.uk

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu