ANNONCE

Tivoli og Bakken lukker

9. december 2020 12:50 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk og Ritzau Info

På grund af de skærpede coronavirus-restriktioner i blandt andre København ser Tivoli sig nødsaget til at lukke for i år.

Opdateret 12.50:

Tivoli i København lukker fra onsdag og resten af året som følge af regeringens skærpede restriktioner, der er indført med henblik på at dæmpe den udbredte smitte med coronavirus, der især sker i hovedstadsområdet. Det skriver Tivoli i en pressemeddelelse onsdag morgen.

Fordi mange af aktiviteterne i Tivoli er udendørs, er der faktisk åbnet en kattelem for, at den traditionsrige have kunne have holdt åben som normalt, men:

– Tivoli opfatter regeringens og myndighedernes budskab som klart og entydigt: Vi skal ses og være sammen mindst muligt på kryds og tværs, indtil smittetallene er under kontrol, især i kommuner, hvor der er indført skærpede restriktioner, skriver forlystelseshaven i pressemeddelelsen.

Af den årsag lukker parken og åbner først igen 27. marts 2021. Det bliver i stedet begyndelsen på en ekstra lang sommersæson.

Susanne Mørch Koch, Tivolis administrerende direktør, ærgrer sig over, at det ikke kan lade sig gøre at holde åben.

– Det er ikke mindst på grund af medarbejdernes store indsats, at vores gæster har kunnet føle sig trygge og nyde deres besøg i Tivoli. Vores medarbejdere havde fortjent muligheden for at gøre arbejdet færdigt, men vi må bare endnu en gang konstatere, at Covid-19 ikke er retfærdig, siger hun i meddelelsen.

Tivoli har hidtil formået at holde åben hen over sommeren, til Halloween, og det var også meningen, at haven skulle være åben i julemåneden.

I slutningen af januar 2021 åbner Koncertsalen med musicalen The Bodyguard, og senere kommer Midt om Natten og andre forestillinger for hele familien i Koncertsalen og Glassalen.

Følger trop

Bakken nord for København har også valgt at lukke før tid på grund af de nye restriktioner, oplyser Bakken i en pressemeddelelse.

Både barer, restauranter, cafeer samt indendørs forlystelser og spillehaller må på baggrund af de nye restriktioner ikke holde åbent. Det betyder derfor, at Bakken ikke kan fortsætte sin juleåbning, siger direktør Lene Alsgren.

– På Bakken er vi godt klar over, at de nye restriktioner er nødvendige for at bringe smittetallene ned, men vi er rigtigt kede af, at det samtidig betyder, at vi efter kun tre uger må lukke Jul på Bakken ned for i år. Det har været en ekstra hård kamp at blive klar til juleåbningen i år, og vi har lagt mange kræfter i at give vore gæster en god og tryg oplevelse. Desværre giver de nye restriktioner os ikke mulighed for at fortsætte, siger hun.

Tivoli Friheden i Aarhus fortsætter derimod med at holde åbent for, at man kan gå rundt i haven og se juleudsmykningen. Restauranterne vil dog gå over til at servere takeaway i stedet, skriver tivoliet på Facebook.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu