Tjek bilforsikringen: Selskaberne sænker prisen

12. maj 2015 16:30 | Af: Elo Christoffersen, ec@newsbreak.dk
 
Tjek bilforsikringen: Selskaberne sænker prisen
Foto: Scanpix.
Foto: Scanpix.

Foto: Scanpix.

Efter at være blevet kritiseret voldsomt for at have for høje priser og mangle konkurrence, reducerer forsikringsselskaberne nu prisen på bilforsikringer. Det viser ny opgørelse fra Comparo, der derfor opfordrer danskerne til at lave et serviceeftersyn på bilforsikringen.

Præmien på danske bilforsikringer er siden januar 2015 i gennemsnit faldet med 9,1 pct. Det viser ny beregning fra det internationale analyseinstitut Towers Watson foretaget for den danske prissammenligninsguide Comparo, der er den eneste sammenligningsportal, der giver fuldt overblik over bilforsikringsbranchen med priser fra mere end 30 forskellige forsikringsselskaber.

Faldet i årets første kvartal følger et generelt fald set over et år, hvor Comparo første gang offentliggjorde sit forsikringsindeks.

Ringe konkurrence

Reduceringen af prisniveauet kommer i kølvandet på den kritik, der den seneste tid har været af navnlig de store forsikringsselskaber, der beskyldes for at udnytte danskerne loyalitet og manglende interesse i forsikringer til at holde priserne på et for højt niveau.

Den manglende lyst – samt incitament – til at sænke priserne blandt navnlig de største selskaber har desuden medført ringe konkurrence i forsikringsbranchen, hvorfor priserne er blevet holdt på et kunstigt højt niveau.

Priserne falder drastisk

Men de nye tal viser en tendens til at priserne er begyndt at falde drastisk, hvilket glæder Head of Commercial hos Comparo , Signe Thorup Gregersen, der derfor opfordrer danskerne til at tjekke hustandens bilforsikring, hvor der kan være mange lette penge at spare.

– De seneste tal viser en glædelig udvikling, der går i retning af et markant fald i priserne på bilforsikringer. Også de store forsikringsselskaber, som notorisk har været de dyreste, begynder at sænke prisen. Det skyldes bl.a., at danske forbrugere er blevet mere kritiske omkring, hvad de betaler for deres bilforsikringer samt muligheden for at lave enkle prissammenligninger, som vi tilbyder hos Comparo, hvor mere end en halv million danskere på lidt over et år har været inde og sammenligne, siger Signe Thorup Gregersen og fortsætter:

– Men tallene viser også, at der er mange danskere der stadig betaler for meget for deres bilforsikringer. Så vi tilskynder helt klart de danske forbrugere til at gå ind på Comparo, da man måske står til at spare flere tusinde kroner på sin bilforsikring.

Reduceringen på de 9,1 pct. svarer i kroner og øre til en gennemsnitlig besparelse på 627 kr. i perioden januar til april 2015.

Tallene viser desuden, at hvis bilforsikringspræmien overstiger 6.000 kroner så ligger den gennemsnitlige besparelse på 806 kr., mens danskere over 30 år i stedet for 9,1 pct. kan se frem til at få en besparelse på hele 11,3 pct.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu