Tjek din indboforsikring: Vigtig detalje kan koste dig dyrt

16. oktober 2017 06:14 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk

Det handler om at være forberedt på det værste!

Tjek din indboforsikring: Vigtig detalje kan koste dig dyrt
Er dit sommerhus forsikriet ordentligt? Arkivfoto.

Nu, efteråret er nået til Danmark, bliver mange danske sommerhuse låst af og efterladt, indtil foråret igen trænger sig på. Men for over halvdelen af de adspurgte sommerhusejere betyder det ikke, at sommer- og fritidshuset er blevet sikret mod indbrud.

Det er et problem, ifølge Forsikring og Pension og Forsikringsguiden.dk, der har Epinion til at afvikle undersøgelsen.

Problemet bliver kun større, som værdien af det indbo, vi har i vores sommerhuse, stiger.

– Når sommerhuse ligger øde hen, er der høj risiko for at få indbrud. I perioden 2011 til 2016 er erstatningsudbetalingerne pr. indbrud steget fra knap 10.000 kr. til 12.326 kr. svarende til en stigning på 25 procent. Det kan skyldes, at danskerne har flere eller dyrere ting i sommerhuset som fx designermøbler og ditto lamper, siger chefkonsulent fra Forsikring & Pension, Jacob Nisgaard Larsen, der udtaler sig i en pressemeddelse om problematikken.

Han fortæller, at Danmark deler førstepladsen i EU over antal af indbrud i EU, foran lande som Tyskland, Norge og Sverige … tilsammen.

Vi glemmer at forberede os på det værste

Ondt værre bliver det hele af, at vi også er slemme til ikke at holde øje med vores sommerhuse, hvad angår skader som følge af skybrud eller oversvømmelser. Der blev i maj handlet over 1069 sommerhuse, en stigning på godt 30% målt mod maj 2016, skriver Forsikring & Pension, hvilket betyder, at en del sommerhusejere har stået i en situation, hvor de burde have sikret sig, at forsikringen stemte og faktisk forsikrede det, den burde.

Fakta

Skal du forsikre dit fritidshus?

– Som minimum bør du have en fritidshusforsikring, der dækker brand og kaskoskader, fx indbrud, storm og vandskade
– Overvej om du har behov for tillægsforsikringer som fx udvidet rør, svamp og insekter, skadedyr osv.
– Sørg for, at indbosummen svarer til værdien af dit indbo i fritidshuset, dvs. hvad det koster at genanskaffe alt dit indbo
– Tjek selvrisikoen. Er den passende, eller skal den være højere eller lavere?
– Sørg for gode og solide døre, vinduer og låse i dit fritidshus.
– Find og sammenlign fritidshusforsikringer på www.forsikringsguiden.dk der drives i samarbejde mellem Forbrugerrådet Tænk og brancheorganisationen FOrsikring & Pension.

Så ikke nok med, at danske sommerhusejere propper flere og dyrere ting ind i deres fritids- og feriehuse. De glemmer også at forsikre sig ordentligt mod indbrud og skader. Og så kan det pludselig blive ekstra dyrt at have et sommerhus.

Epinion har for Forsikring & Pension i perioden 11. april – 23. april 2017 gennemført i alt 5.030 interviews med repræsentativt udvalgte danskere på 18 år og derover, der ligger til grund for oplysningerne i denne artikel. 

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu