To af Odenses tiger-trillinger er døde

5. maj 2012 13:22 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
To af Odenses tiger-trillinger er døde
Billede mangler

Den lykkelige verdens sensation i Odense Zoo er blevet afløst af tragedie.
I 25 år havde de håbet på at få tigerkillinger, og endelig lykkedes det natten til onsdag. Men siden har den lykkelige historie taget en kedelig drejning.
To af ungerne har nemlig mistet livet i løbet af de første dage, skriver P4 Fyn.
Natten til lørdag døde den anden af tigertrillingerne. Den første unges død gjorde moren nervøs, og fredagen igennem bar hun ifølge zoolog Bjarne Klausen en af de to resterende unger frem og tilbage.
– I går nat mistede vi en, vi gik ud fra, hun havde ligget ihjel. I nat har vi så mistet en mere, siger zoologen til P4 Fyn.
– Det hele bunder i, at hun er førstegangsfødende, og hun har ikke erfaringen til det. Det er vi sikre på, siger Bjarne Klausen.
Det er usikkert, om tigerungen er omkommet, fordi den blev flyttet frem og tilbage, eller om den døde, fordi moren har ligget den ihjel.
– Vi ved det ikke, før vi har undersøgt den, og det er ikke sikkert, vi kan få fat i den, for vi vil gerne undgå at forstyrre hende, siger Bjarne Klausen.
– Det er da enormt ærgerligt, men som sagt er det første gang, hun føder, og det skal man lige lære at finde ud af, så det er i og for sig også ganske naturligt, at det er sket, siger han
Ifølge Bjarne Klausen ser den tredje og sidste unge ud til at have det godt, men det er ifølge zoologen ikke en garanti for, at den klarer sig.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu