ANNONCE

To anholdt i vild sag: Berygtet mand fortsat på fri fod

8. december 2019 12:43 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

Politiet i Spanien har anholdt to personer, der har været internationalt efterlyst for at deltage i højspændt fangeflugt i Slagelse.

To personer, der er varetægtsfængslet in absentia og internationalt efterlyst, er blevet anholdt i den spanske storby Barcelona. Det bekræfter Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi søndag.

(Artiklen fortsætter under videoen)

Mændene er sigtet for at medvirke til den dramatiske fangeflugt fra den retspsykiatriske afdeling i Slagelse i november. Ved den lejlighed lykkedes det en dansk bandeleder at stikke af.

Han er stadig på fri fod, bekræfter Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi over for Newsbreak.dk.

De nu anholdte er henholdsvis 20 og 24 år gamle, og den undvegne fange er den 24-årige Hemin Dilshad Saleh. Direkte adspurgt, om den netop anholdte 24-årige er Saleh, siger politiinspektør Kim Kliver:

– Så havde vi skrevet det.

Udleveres

Begge mænd blev i forlængelse af fangeflugten varetægtsfængslet in absentia og derefter internationalt efterlyst, hvilket har ført til anholdelserne lørdag aften. Begge mænd vurderes at have været fysisk tilstede ved befrielsesaktionen ved psykiatrihospitalet.

Politiinspektør Kim Kliver fra Sydsjællands og Lolland Falsters politi oplyser i en pressemeddelelse, at beskeden om anholdelserne i Spanien modtages med stor tilfredshed, og oplyser samtidig at politiet stille og roligt får anbragt aktørerne i befrielsesaktionen bag tremmer.

For nuværende er fem mænd anholdt i sagen.

– Det er endnu for tidligt at sige hvordan de to anholdte vil stille sig til udleveringen, og vi ved derfor ikke hvor lang tid der går, før de kan stilles for en dommer i Danmark. Men anholdelserne er igen et signal om at gerningsmændene ikke kan gemme sig i udlandet, da det internationale politisamarbejde har lange fangearme, siger Kim Kliver i pressemeddelelsen.

Over for Newsbreak.dk gør han det klart, at der ikke er yderligere kommentarer.

Tag ikke kontakt

Den 24-årige egentlig flugtfange blev varetægtsfængslet 11. oktober. Ifølge flere medier er han en ledende skikkelse i bandegrupperingen NNV, der har rødder i det ydre Nørrebro i København.

Afdelingen, han blev befriet fra, hører til under Slagelse Sygehus. Her er der flere psykiatriske afsnit, retspsykiatriske afsnit og sikringsafdelingen.

Sikringsafdelingen er en afdeling for de mest behandlingskrævende psykisk syge patienter i Danmark – herunder personer, som er dømt til behandling i forbindelse med straffesager.

Politiet har tidligere meldt ud, at man ikke skal tage kontakt til den 24-årige mand, hvis man ser ham. Man skal istedet kontakte politiet.

Hemin Dilshad Saleh er 183 centimeter høj, almindelig til kraftig af bygning, sort kort hår, brun hud og formentlig fuldskæg.

I forbindelse med den væbnede befrielsesaktion i Slagelse er der umiddelbart ingen grund til bekymring for almindelige borgere, men hvis man ser noget mistænkeligt i denne anledning, bør man henvende sig til politiet“, har politiet tidligere skrevet på Twitter.

Gemte våben i kageæske

Meget tyder på, at flugten var planlagt i et eller andet omfang. Newsbreak.dk har, med henvisning til Sjællandske Medier, tidligere skrevet, at de to pistoler, der blev brugt under aktionen, blev medbragt i en kageæske fra en bager.

Pistolerne kom frem, da Hemin Dilshad Saleh og gerningsmændende truede sig ud af afdelingen. Her skød de blandt andet ned i gulvet.

Ifølge Sjællandske Medier var Hemin Dilshad Saleh bevæbnet med den ene pistol, mens en af medgerningsmændene havde den anden.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu