To anholdt og et våbenfund i bandeaktion

28. februar 2013 11:02 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
To anholdt og et våbenfund i bandeaktion
Billede mangler

Flere politikredse på Sjælland har i en stor aktion torsdag morgen slået til mod 20 adresser med relation til bandemiljøet. Det skriver bt.dk.

Aktionen, der begyndte klokken syv, koordineres af Midt- og Vestsjællands Politi og er en del af den samlede sjællandske indsats mod bandekriminaliteten, som den seneste tid har været i fokus.

Politiet har længe været bekymret for, at en ny bandekrig er under opsejling, og den seneste tid er der lavet flere visitationszoner i blandt andet Køge. Og det er også her, at hovedfokus for dagens aktion er.

– Et af formålene er at lede efter våben. Vi har en konkret formodning om, at der er våben i området. Og det er vi også blevet bekræftet i, da vi allerede efter et kvarter fandt et skydevåben herinde i Ellemarken, fortæller vicepolitikommissær Kristian Egekær fra Midt- og Vestsjællands Politi til bt.dk godt en time inde i aktionen.

Spørgsmål: Hvor meget har I fundet ind til videre?

– Vi har fundet et skydevåben, og vi har to anholdte, det er status lige nu (klokken 8.15 torsdag morgen, red.).

Spørgsmål: Hvor lang tid bliver I ved?

– Vi er talstærkt til stede hernede, og vi har adskillige adresser, vi skal ind på, og vi går systematisk frem, så jeg forventer, at det tager det meste formiddagen.

Spørgsmål: Kan du komme nærmere ind på i hvilke områder, I ransager?

– Det er primært i Køge, og primært i Ellemarken i Køge, men det er også andre steder på Sjælland og i Storkøbenhavn. Jeg vil ikke kommentere helt eksakt, hvad det er for nogle adresser, men her i Ellemarken udspringer den organiserede bandekonflikt, og det er det, vi er inde at handle på nu, siger vicepolitikommissær Kristian Egekær til bt.dk.

Ved ransagningerne går politiet primært efter at konfiskere ulovlige våben, og politiets håb er at få fat i så mange som muligt for at øge trygheden blandt borgerne. Den seneste tids bandekonflikter med skyderier og knivoverfald har nemlig skabt stor utryghed. Kristian Egekær kalder situationen »alvorligt«.

– Vi har fundet våben i området her, og samtidig oplever vi, at det kan skabe utryghed i befolkningen, når man laver selvbestaltede vagtværn og selvbestaltede visitationer. Det ser vi med stor alvor på, det vil vi ikke acceptere, lyder det fra vicepolitikommissæren.

I forbindelse med dagens aktion har politiet oprettet en hotline på telefon 114, hvor folk kan ringe, hvis de har oplysninger om, hvor der gemmes ulovlige våben, eller hvis de har andre oplysninger, der kan hjælpe i dagens aktion.

– Vi har erfaringer med, at der sidder folk rundt omkring, der ligger inde med en viden, og de kan være usikre på, hvordan de kan komme ud med den viden. Men vi tager selvfølgelig rigtig gerne imod den viden, fortæller Kristian Egekær.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu