ANNONCE

Fængslet for dokumentfalsk

6. juli 2020 22:08 | Af: Louise Bennetzen, lb@newsbreak.dk

Falske ansættelseskontrakter skulle give bulgarer adgang til Danmark.

Fængslet for dokumentfalsk
Grænsekontrol ved den dansk tyske grænse. Arkivfoto: Claus Fisker / SCANPIX

To bulgarske mænd fremviste i går søndag ved grænsen i Padborg ansættelseskontrakter, som skulle give dem adgang til Danmark. Kontrakterne viste sig at være falske. Det skriver Syd- og Sønderjyllands Politi i en pressemeddelelse.

De to mænd på 44 og 25 år er i dag ved retten i Sønderborg blevet varetægtsfængslet i fire uger. De har nægtet sig skyldige.

Det var Udlændingekontrolafdeling Vest (UKA Vest), der fangede de to mænd.

UKA Vest er en specialenhed i Syd- og Sønderjyllands Politi placeret i Padborg. Enheden bekæmper grænseoverskridende kriminalitet i grænseregionen – eksempelvis omrejsende kriminelle grupper og arbejder i den forbindelse tæt sammen med Landespolizei, Bundespolizei og Zoll i Tyskland.

Europæiske arrestordrer

På vegne af Dansk Politi hjemtager UKA Vest personer, der eksempelvis pågribes i Tyskland med tyvekoster fra Danmark. Det sker igennem europæiske arrestordrer, og personerne strafforfølges efterfølgende i Danmark for den begåede kriminalitet.

UKA Vest har endvidere ansvaret for den midlertidige grænsekontrol til Tyskland. I grænseregionen patruljerer UKA Vest, Landespolizei og Bundespolizei sammen i fælles patruljer for også operativt at bekæmpe den grænseoverskridende kriminalitet.

Smugling over landegrænsen til Tyskland har et særligt fokus i UKA Vest og en særlig Politi- og Toldenhed i Padborg gennemfører på baggrund af analyser og efterretninger indsatser rettet mod indsmugling af narkotika, våben, højt beskattede varer m.v.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu