ANNONCE

To-cifret milliardbøde til Facebook

15. juli 2019 09:13 | Af: Keld Stampe, ks@newsbreak.dk

Facebook er gennem længere tid blevet undersøgt for håndteringen af personoplysninger. Nu er hammeren faldet.

To-cifret milliardbøde til Facebook
Facebook samt stifter og øverste chef for virksomhenden kan se frem til en bøde på 5 milliarder dollar for ikke at beskytte sine brugeres personlige oplysninger tilstrækkeligt. Foto: Scanpix

The Federal Trade Commission (FTC), der har til formål at beskytte de amerikanske forbrugere, har givet Facebook en bøde på svimlende fem milliarder dollars, efter parterne har indgået et forlig. Det svarer til godt 33 milliarder danske kroner.

Sagen udspringer af Facebooks håndtering af personlige oplysninger. Det skriver The Wall Street Journal.

Ifølge mediet faldt afgørelsen efter en afstemning, hvor kommisionens medlemmer var splittede. De republikanske repræsentanter gik ind for forliget mens demokraterne stemte imod og ønskede hårdere sanktioner.

Artiklen fortsætter under videoen

Wall Street Journal skriver endvidere, at det forventes, at afgørelsen desuden vil indeholde krav til, hvordan Facebook i fremtiden skal håndtere personlige oplysninger.

Dommen skal stadfestes af Justitsministeriet, inden den kan effektueres. Men det er dog sjældent, at ministeriet ikke accepterer en afgørelse fra FTC, skriver The New York Times.

Undersøgelsen startede hos FTC for mere end et år siden, da det kom frem, at oplysninger fra millioner af Facebook-brugere endte ved analyse-virksomheden Cambridge Analytica. Virksomheden arbejdede sammen med Donald Trumps præsidentkampagne i 2016.

Mark Zuckerberg måtte til sidst mødes med kongressen for at forklare skandalen, skriver det norske medie Dagens Næringsliv.

ANNONCE

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu