To demonstranter dræbt i nye sammenstød i Bangladesh

3. marts 2013 04:17 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
To demonstranter dræbt i nye sammenstød i Bangladesh
Billede mangler

BANGLADESH: Yderligere to demonstranter er blevet dræbt af sikkerhedsstyrkerne i Bangladesh på tredjedagen med blodige sammenstød i hovedstaden Dhaka, skriver aljazeera.com.

 

Lørdagens dødsfald bringer det samlede antal op på 46.

Urolighederne skyldes, at en oppositionsleder er blevet dømt til døden.

Delwar Hossain Sayedee, der leder landets største islamiske parti, Jamaat-e-Islami, blev dømt til døden torsdag af et krigstribunal for forbrydelser begået under uafhængighedskrigen, da Bangladesh løsrev sig fra Pakistan i 1971.

De to dødsfald bekræftes af politiet over for nyhedsbureauet AP, skriver aljazeera.com.

73-årige Saydee er den tredje, der bliver dømt af tribunalet, som blev oprettet i 2010 af regeringen under premierminister Sheikh Hasina.

Syv andre ledere i det islamiske parti, som støttede Pakistan under krigen, er anklaget for krigsforbrydelser. De nægter sig alle skyldige.

En privatejet tv-station i Dhaka rapporterer, at tilhængere af Jamaat-partiet har oprettet vejspærringer og angrebet regeringstilhængeres huse i flere dele af landet.

Khaleda Zia, der er leder af nationalistpartiet og tidligere premierminister, siger, at krigsforbrydersagerne er politisk motiverede angreb på oppositionen. Det benægter regeringen.

Jamaat og Zias parti har opfordret til en tre dage lang generalstrejke fra på mandag.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu