ANNONCE

To døde hunde i skraldespand: Én sultet ihjel

25. marts 2020 12:53 | Af: Majken Munk Nielsen, mn@newsbreak.dk

Dyrenes Beskyttelse har politianmeldt en kvinde i Juelsminde for alvorlig vanrøgt af dyr.

Det er desværre ikke alle mennesker, der er egnet eller har midlerne til at have dyr. Netop den problematik er en realitet i en dyreværnssag om en kvinde fra Juelsminde.

Foruden at en lang række dyr har levet i deres egen afføring og tis, så er det gået så galt for to af kvindens hunde, at de er døde. Den ene er med sikkerhed død af sult, fremgår det af en pressemeddelelse fra Dyrenes Beskyttelse.

Artiklen fortsætter efter videoen

Obduktion viste vanrøgt

I starten af marts lykkedes det Dyrenes Beskyttelse at få udleveret fem hunde og to katte fra kvinden i Juelsminde med hjælp fra en borger, der havde tippet organisationen om dyrenes velfærd hos kvinden.

Desværre var det for sent for Dyrenes Beskyttelse at redde yderligere to hunde, som før det var døde. De blev fundet i en skraldespand ved ejendommen.

– Den ene af hundene er blevet obduceret, og obduktionen viste desværre, at den er sultet ihjel. Vi afventer stadig obduktionen af den anden hund, men der tegner sig allerede en dybt tragisk sag, som alle vi involverede er meget berørte over. Det er simpelthen dyremishandling af værste skuffe, og det er naturligvis også derfor, at vi nu har valgt at politianmelde sagen, forklarer Yvonne Johansen, dyreværnschef i Dyrenes Beskyttelse.

Presset til udlevering

Dyrenes Beskyttelse fik nys om sagen, da en borger kontaktede dem, fordi vedkommende havde set flere beskidte bure på ejendommen i Juelsminde.

Det fik en frivillig kredsformand fra organisationen til at besøge stedet. Her kunne kredsformanden se et væld af dyr, der levede i bure udendørs og lugtede af afføring og urin, men umiddelbart blev de vurderet sunde og raske.

Dog blev der arbejdet hårdt på at få kvinden til at udlevere dyrene, da det blev vurderet, at hun ikke kunne tage vare på dem. Efter megen pres overdrog kvinden nogle af sine dyr til Dyrenes Beskyttelse i bytte for en sofa. Alle de overdragede dyr, der også inkluderede tre heste, har nu fået nye ejere.

Hoardersag ses ofte

Det er ikke ualmindeligt for Dyrenes Beskyttelse med hoardersager.

– Vi ser desværre en hel del sager, hvor nogle mennesker, der typisk i forvejen lever på kanten af samfundet, får samlet en masse dyr sammen, men ikke er i stand til at tage sig af dem. Denne tendens kalder vi dyrehoardere, og det går desværre ofte ud over dyrenes ve og vel, når dyreholdet vokser ejerne over hovedet. Dyr kræver rigtigt meget af deres ejere i form af blandt andet foder, pasning og pleje, og det er rigtigt trist syn, når mennesker ikke lever op til deres ansvar over for deres dyr, pointerer Yvonne Johansen.

Proceduren når Dyrenes Beskyttelse opdager lignende sager, er at indgå en dialog for at se om dyreejeren kan rette op på sine fejl. Sker det ikke, og det vurderes, at der er tale om grov uforsvarlig behandling af dyr, politianmelder Dyrenes Beskyttelse ejeren.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu