To døde på coronavirus-skibet

20. februar 2020 07:02 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk og Ritzau Info

En 87-årig mand og en 84-årig kvinde fra Japan er døde efter at være smittet med coronavirusset.

To passagerer fra krydstogtskibet “Diamond Princess” er bekræftet døde som følge af coronavirusset. Det siger kilder fra den japanske regering til den japanske statslige tv-station NHK.

Det drejer sig om en 87-årig mand og en 84-årig kvinde fra Japan.

Krydstogtskibet har ligget i karantæne i to uger siden 3. februar ud for Japans kyst nær Tokyo, efter at en passager, der gik i land i Hongkong, blev testet positiv for virusset.

Flere end 620 passagerer har været smittet med virusset på skibet, der oprindeligt havde 3700 passagerer om bord.

Flere er gået i land

Ifølge nyhedsbureauet Kyodo er 29 af de smittede i kritisk tilstand. Dette er ikke blevet bekræftet af myndighederne.

En gruppe personer, der er blevet testet negativ for virusset, gik i land onsdag. Natten til torsdag dansk tid er yderligere omkring 500 passagerer fra krydstogtskibet begyndt at gå i land, og derudover er 100 passagerer blevet fløjet hjem.

Passagerer, der har delt værelse med en smittet, skal forblive i karantæne på skibet. Det er stadig uvist, hvor mange passagerer der er tilbage på skibet, og hvornår alle forventes at være gået i land.

Smitte-fald

Nyheden kommer samtidig som en anden nyhed. Nemlig den, at antallet af nye smittede er i drastisk fald. Kina melder nemlig om det laveste antal nye smittede af coronavirus på et døgn siden 25. januar.

Ifølge de kinesiske sundhedsmyndigheder er 394 nye personer det seneste døgn blevet bekræftet smittet med coronavirusset. Det er et drastisk fald sammenlignet med dagen før, hvor der var 1749 nye smittetilfælde i landet. Samtidig bekræftes der 114 nye dødsfald i i Kina.

Langt de fleste nye smittede og døde er bekræftet i Hubei-provinsen, hvor især millionbyen Wuhan har været plaget af virusset, der menes at være opstået på et madmarked, hvor der blandt andet blev solgt vilde dyr.

Dermed er i alt 2118 døde som følge af virusset i Kina, mens over 74.500 personer er blevet smittet i landet.

Har toppet

Virusset har spredt sig til over 20 andre lande. Uden for fastlands-Kina har i alt seks personer mistet livet som følge af coronavirusset. Det seneste fald i antallet af nye smittede kommer, efter at en rapport tidligere på ugen antydede, at spredningen af virusset har toppet.

Rapporten, der blev offentliggjort af Chinese Journal of Epidemiology, er det hidtil største studie om coronavirus. Studiet finder, at epidemikurven toppede omkring 23. til 26. januar, før den igen faldt frem mod 11. februar.

13. februar tog antallet af smittede et stort hop, da kinesiske myndigheder var begyndt at bruge en ny testmetode. Undersøgelser peger på, at den nedadgående kurve kan hænge sammen med isolering af byer og et stort fokus på at undgå smitterisiko med håndvask, mundbind og tidlig henvendelse hos lægen.

Verdenssundhedsorganisation, WHO, har dog understreget, at tendensen “skal fortolkes meget forsigtigt”. Forfatterne bag den omfattende rapport advarer også om, at kurven kan gå op, når mange kinesere snart vender tilbage fra en lang ferie.

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu