To dræbt under angreb på algerisk olieledning

28. januar 2013 16:30 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
To dræbt under angreb på algerisk olieledning
Billede mangler

Militante islamister formodes at stå bag endnu et angreb i Algeriet. Denne gang ved en olierørledning, hvor to personer har mistet livet.

 

Militante islamister fra den al-Qaeda-relaterede terrorgruppe Islamisk Maghreb er under mistanke for at stå bag angrebet, som fandt sted i Djebahia-regionen.

Regionen danner angiveligt base for terrorlederen Abdelmalek Droukdel, som har en dødsdom hængende over hovedet i Algeriet – han er ifølge BBC ansvarlig for planlægningen af tre bombeangreb i landet i 2007, hvor 22 personer mistede livet, mens flere end 200 blev såret. Det er også ham, der har introduceret selvmordsangreb i Algeriet.

Militante angreb er relativt sjældne i den nordlige del af landet, hvor myndighederne har opprioriteret sikkerhedsindsatsen og drevet mange af medlemmerne af Islamisk Maghreb sydpå. Ifølge en lokal sikkerhedskilde er der dog ingen forbindelse mellem angrebet på gasanlægget for to uger siden og angrebet på olierørledningen.

Ved førstnævnte mistede mindst 37 udenlandske gidsler livet, og omfangsmæssigt er mandagens angreb væsentligt mindre, beretter sikkerhedskilden til Reuters.

– Det er et mindre angreb sammenlignet med angrebet på In Amenas, siger han.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu