ANNONCE

To fængslinger opklarer ikke 50 brande

15. oktober 2019 16:03 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk

To unge mænd er mistænkt for at sætte ild på en bil.

To mænd blev tirsdag varetægtsfængslet frem til 8. november, sigtet for at have sat ild på en bil på Langkærvej i Tilst 8. oktober. Det oplyser Østjyllands Politi på Twitter.

Bilbranden er blot en blandt mange, der har hærget i Aarhus den seneste tid. TV2 Østjylland skriver, at der mellem 1. juni og 30. september blev registreret 59 bilbrande i Østjyllands politikreds, mod 36 i samme periode 2018.

Artiklen fortsætter under videoen

Fængslingen af de to mænd betyder dog ikke, at borgere i og omkring Aarhus kan ånde lettede op i forventning om, at det nu er slut med påsatte bilbrande.

Brian Voss Olsen, politiinspektør ved Østjyllands Politi, fortæller Newsbreak.dk, at de to mænd i udgangspunktet er sigtet for én påsat brand.

– Vores opgave er nu at få ro til at efterforske. Vi ser andre forhold igennem for at se, om der er relevans i det, siger Brian Voss Olsen til Newsbreak.dk.

Med andre ord; politiet er muligvis ved at opklare én og kun én påsat bilbrand. Spørgsmålet er derfor stadig; står der andre personer bag en række andre bilbrande i politikredsen?

En tilstod – en nægtede

De to mænd er henholdsvis 25 og 28 år. Stiften.dk var med i retten, da de blev fremstillet i grundlovsforhør tirsdag, hvor det kom frem, at den ene af de to tilstod forholdet. Den anden nægtede.

Det var den 25-årige mand, der tilstod at have sat ild på en bil, og ifølge Stiften.dk så det da også ud til, at den unge mand har været i nærkontakt med noget varmt.

Han havde indtørret blod ved næse, mund og øret i venstre side af ansigtet. Han havde flere pletter med afskallet hud, og han tiltrak sig derfor, ifølge Stiften.dk, en god del opmærksomhed under grundlovsforhøret.

De to mænd er sigtet for at have sat ild på en bil, som den ene af de to ejer, for at få udbetalt forsikringspenge for den efterfølgende.

Kvinde råbte efter brandstifter

Newsbreak.dk har tidligere omtalt den brand, der er sagens omdrejningspunkt.

Angiveligt råbte en kvinde på stedet “jeg har set jer”. Det fik en mand til at sige “kom, vi løber”, har politiet tidligere oplyst.

En 29-årig mandlig beboer på Langkærvej observerede ligeledes noget. Han havde stået på gaden foran nummer 25, da der pludselig var brand i en af bilerne, der holdt foran blokken.

Herefter ser manden en udenlandsk udseende mand, der løbet fra stedet i retning mod et grønt område på Langkærvej.

Nu vil tiden vise, om politiet agter at sigte de to for at have sat ild på flere biler.

ANNONCE

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu