ANNONCE

To fætre bedøvede og røvede egen bedstemor

2. august 2019 13:34 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk

En forbrydertrio med to fætre og deres veninde står nu med en blakket straffeattest, efter de røvede fætrenes bedstemor - den ene stak endda senere ild på hendes kolonihavehus.

To fætre bedøvede og røvede egen bedstemor
Arkivfoto.

To fætre og deres veninde gjorde i oktober en rigtig dum ting. De bedøvede fætrenes farmor med piller og røvede hendes arbejdsplads. Senere stak den ene af dem sågar ild på farmorens kolonihavehus.

Nu er de alle tre blevet idømt fængselsstraffe. Det fremgår af en pressemeddelelse fra Københavns Vestegns Politi.

Ifølge anklagen tilrettelagde den ældste af dem – en dengang 20-årig mand fra København – en forbryderplan i oktober 2018.

For at skaffe penge ville han give sin 74-årige farmor beroligende piller, “låne” nøglen til hendes arbejdsplads – en café i København – og stjæle, hvad der var.

Hans 16-årige fætter og deres fælles veninde på 15 år var også med på idéen, og hjemme i bedstemors lejlighed i København gav børnebørnene hende de beroligende piller i en drik. Om de virkede er uvist, men hun faldt i søvn, og mens hun sov, holdt de to yngste vagt hos hende. Imens tømte det ældste barnebarn hendes café for omkring 75.000 kroner.

Fejrede røveriet

Bagefter fejrede de tre det vellykkede tyveri i farmorens kolonihavehus i Rødovre med cigaretter og spiritus stjålet på caféen. Her fordelte de også pengene mellem sig.

Farmor fattede dog mistanke til, hvad der var foregået og konfronterede det ældste barnebarn med det. Det blev han så sur over, at han hældte brandbare væsker ud i hendes kolonihavehus og stak ild på det, så huset led stor skade.

Onsdag sad de tre på anklagebænken foran en domsmandsret i Glostrup. Det nu 21-årige barnebarn blev som hovedgerningsmand idømt et år og ni måneders ubetinget fængsel for røveriforsøg og ildspåsættelse.

Fætteren og veninden fik hver ni måneders betinget fængsel for deres andel i røveriforsøget.

Piller gør det til røveri

– Fordi de gav hende beroligende midler, mente vi, at der ikke kun var tale om indbrud, men om røveri. Og eftersom det er uvist, om pillerne havde nogen effekt, kan der kun blive tale om forsøg på røveri. Det er en usædvanlig sag. Dels er to af dem meget unge, dels ser vi sjældent, at nogen forsøger at røve deres bedstemor og stikker ild på hendes hus, siger anklager Michelle Lindegaard, Københavns Vestegns Politi.

Den 16-årige modtog dommen, mens de to andre overvejer at anke.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu