ANNONCE

Trods dødsulykker: Skider stadig på rødt lys

3. marts 2021 20:16 | Af: Jørgen Rosengren, jr@newsbreak.dk

På trods af, to unge kvinder er dræbt i en lyskryds i det vestlige Aarhus, fortsætter bilister med at køre over for rødt

Et tusinde  personer er siden oktober blevet sigtet for ikke at overholde færdselsloven i området omkring krydset Åby Ringvej/Edwin Rahrs Vej i det vestlige Aarhus.

I krydset er to unge kvinder dræbt af bilister, der ifølge en dom og en tiltale er kørt over for rødt lys.

Fredag var Østjyllands Politi igen på pletten ved det berygtede kryds, hvor to unge kvinde inden for to et halvt år er blevet dræbt.

Og igen måtte bødeblokken op flere gange.

Blandt andet blev en 20-årig mand taget for at køre 120 kilometer i timen.

Han har i forvejen syv klip i sit kørekort.

– Det kan han have, hvis hans sager ikke er afgjort ved retten, siger Janni Lundager, kommunikationsrådgiver ved Østjyllands Politi, til Newsbreak.dk.

Så længe en sag ikke er det – også, hvis den har haft dødelig udgang – får bilisten lov til at køre videre.

Der skal af dom og afgørelse fra retten til, før eventuel inddragelse af kørekortet, kørselsforbud med videre.

Over for rødt

TV2 Østjyllands havde i februar opstillet et kamera i krydset i otte timer.

I den periode kørte 124 bilister over for gult, 148 for ‘sent gult’ og 27 tog den over for rødt lys.

Der gik da heller ikke mange minutter, før Newsbreak.dk var ankommet til krydset, før de første forcerede det røde lys – og dermed krydset.

Resultatet er i galleriet over artiklen.

At der er problemer i og omkring det omtalte kryds vidner politiets mange indsatser om: Mere end 1000 sigtelser i det vestlige Aarhus er det altså blevet til siden oktober 2020, hvor en 23-årig kvinde blev dræbt.

– Det er mange. Det er 1000 for mange. Jeg ved godt, det er naivt at tro, at vi kunne komme ned på 0, men tallene viser, at der er et problem, har Amrik Singh Chadha, leder af færdselsafdelingen hos Østjyllands Politi, tidligere sagt til Newsbreak.dk.

– Der er jo ikke tale om småforseelser. Det er kørsel over for rødt, overhalinger inden om, den forkerte vej rundt om helleanlæg. Det er overtrædelser til stor fare for færdselssikkerheden. I værste fald bliver folk dræbt, sagde han videre.

Det var præcis, hvad der skete 6. oktober sidste år. Her blev den kun 23-årige Katrine Lilleøre Holm dræbt  i krydset mellem Åby Ringvej og Edwin Rahrsvej – to og et halvt år efter, at 21-årige Ida Philbert Vangsø Ottzen mistede livet i samme kryds.

Fortsætter indsatsen

Østjyllands Politi fortsætter sin indsats i området.

– Der er mange gengangere, og det er et specielt klientel. Mange kører jo videre, selvom de har mistet kortet. Så vi stopper nogen, der slet ikke har generhvervet kørekortet. Så er der nok en også en ny generation, der har taget over i løbet af de seneste fem-seks år. Der kan også være folk med banderelationer, og de har jo vist, at det ikke er via den pædagogiske vej, de skal nås. Så vi ser hele spektret, siger Amrik Sing Chadha.

Læs også:

Kvinde dræbt i dødskryds

Ida kørt ihjel i dødskryds: Forældre råber op

Brager over for rødt i berygtet dødskryds

Leder: Hjernedøde lømler tager bydel som gidsel

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu