To løver dræbt: Nøgen mand ville begå selvmord

23. maj 2016 19:36 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk

Løver i to forskellige zoologiske haver har i de seneste dage haft ubudne gæster

To løver dræbt: Nøgen mand ville begå selvmord
Weekenden har været præget af to tragiske hændelser, hvor mennesker er trængt ind til løver i zoologiske haver. Foto: Scanpix.

En zoologisk have i byen Santiago i Chile har mistet to af havens løver, efter at en ung mand i løbet af lørdagen, i besøgstiden, brød ind i bag deres indhegning. Det skriver CNN. Forskellige vidner har efterfølgende rapporteret, at manden muligvis førsøgte at begå selvmord. Om manden faktisk ender med at dø efter forsøget, vides endnu ikke. Han blev reddet ud af den livsfarlige situation og bragt på skadestuen. Til gengæld måtte to løver lade livet for at frelse den 20-årige.

Den zoologiske have udsendte lørdag aften en pressemeddelelse, hvor det blev gjort klart, at personalet på stedet reddede mandens liv. To af løverne, en han og en hun, blev aflivet for øjnene af de mange vidner, der befandt sig i området.

– Omstændighederne taget i betragtning var vi nødt til at iværksatte samtlige af vores sikkerhedsprocedurer, for at redde hans liv, står der blandt andet i pressemeddelelsen.

Det er endnu ikke sikkert, hvad der faktisk fik manden til både at tage sit tøj af og klatre ind til de livsfarlige rovdyr. Ifølge havens direktør, Mauricio Fabry, provokerede den unge mand løverne, mens hans messede en form for religøse dommedagsprofetier. Løverne sprang på manden, hvorefter de blev skudt.

– Den bevidstløse mand blev bragt til en intensiv afdeling, hvor han befinder sig nu, i en alvorlig tilstand, fortæller Mauricio Fabry til CNN.

Løvernes område blev efterfølgende lukket ned for besøgende, men den zoologiske have holdt ellers åben som normalat hen over weekenden. Repræsentanter for den zoologiske have forklarede over for CNN, at stedet er sikkert for de besøgende, medmindre de vælger at overtræde de regler, der nu engang er på et sted, hvor der går løver rundt bag en indhegning.

Fuld mand brød ind til løverne

Der skulle ikke gå mere end to døgn, for en lignende historie fandt sted, denne gang i Indien. Her blev en 35-årig mand reddet, efter at en ansat i Nehru Zoo i Hyderabad formåede at berolige havens løver, så den 35-årige kunne komme i sikkerhed. Det skriver den britiske avis Express.

Ifølge indiske aviser hedder den 35-årig mand Mukesh. Han klatrede ind til løverne, kaldte en af havens hunner for “skat,” hvorefter en af havens ansatte formåede at distrahere de store katte, så manden kunne komme i sikkerhed med hjælp fra endnu en ansat.

Manden kan se frem til nogle alvorlige samtaler med det lokale politi.

– Vi skal have afhørt ham og hans venner for at finde ud af, hvad der ligger bag den vanvittige hændelse, siger politiinspektør Harish Kaushik, ifølge Express.

Se mandens møde med løverne her: 

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu