ANNONCE

To mænd anholdt efter gravskænderier

13. november 2019 10:51 | Af: Nicklas Skyum Clausen, nc@newsbreak.dk

Østjyllands Politi har anholdt to mænd, efter mere end 80 jødiske gravsteder er blevet skændet på en kirkegård i Randers.

Østjyllands Politi har anholdt to mænd i forbindelse med weekendens hærværk mod en jødisk kirkegård i Randers, hvor i alt 84 gravsten blev overhældt med grøn maling på årsdagen for krystalnatten i det nazistiske Tyskland.

De to mænd sigtes også for samme nats hærværk mod en bygning i Randers, hvor der blev kastet sort og grøn maling mod ejendommens facade.

Artiklen fortsætter under videoen

Det oplyser Østjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Mændene er henholdsvis 27 og 38 år gamle og fra Randers og Hobro.

Foruden groft hærværk sigtes de to mænd også for straffelovens paragraf 266 b – det er den, der også er kendt som racismeparagraffen.

Søger stadig oplysninger

Chefpolitiinspektør Klaus Arboe Rasmussen fra Østjyllands Politi er godt tilfreds med, at man nu kan anholde to mænd i sagen.

Men han understreger, at politiet stadig gerne hører fra borgere, der må have oplysninger i sagen:

”Jeg er tilfreds med, at vi i går, på baggrund af vores efterforskning, fik anholdt to personer, som vi mistænker for at stå bag de to tilfælde af hærværk i Randers i weekenden. Sagerne har haft stor bevågenhed i offentligheden, og det har også medført henvendelser fra borgerne, som jeg gerne vil takke for.

Anklagemyndigheden vil nu begære de to mænd varetægtsfængslet, mens efterforskerne arbejder videre med sagerne. Så vi vil fortsat meget gerne høre fra borgere, der måtte have oplysninger, der kan være relevante for politiet,” siger chefpolitiinspektør Klaus Arboe Rasmussen i en pressemeddelelse.

Forening nægter at tage afstand

Samtidig med hærværket oplevede flere jøder i Silkeborg, Aarhus og andre steder i Danmark at få klistret stjerner kendt fra nazitiden på deres postkasser. Der var også hærværk mod jøder i Sverige.

Foreningen Den Nordiske Modstandsbevægelse, hvis klistermærke var påført nær en malet Davidsstjerne på en mur i Brøndby på den københavnske vestegn, har tidligere nægtet ansvar fra aktionen – men også kaldt den positiv:

– Vi synes, det er positivt, at folk omsider er begyndt at vågne op til en erkendelse af, at magtjøder og jødisk infiltration i samfundet er yderst skadelig og uønsket, og vi har forståelse for, at personer skaber opmærksomhed omkring dette fremmede, undergravende element i samfundet ved at gennemføre eksempelvis en klistermærkeaktion på årsdagen for Krystalnatten, skriver såkaldt redechef i foreningen, Jacob Vullum Andersen, til TV2 Østjylland.

Han vil dog ikke på vegne af modstandsbevægelsen tage ansvaret for aktionerne.

– Fra organisationens side har der ikke været givet ordre om iværksættelse af disse aktioner. Om enkeltpersoner, om de måtte være en del af Modstandsbevægelsen, sympatisører eller helt udenforstående, har benyttet dagene omkring årsdagen for Krystalnatten til at aktionere mod jøder og jødisk magt, ved vi ikke, lyder det fra Nordfront.

ANNONCE

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu