ANNONCE

To mænd dømt for at slæbe betjent efter bil

12. juli 2019 17:28 | Af: Majken Munk Nielsen, mn@newsbreak.dk

To mænd i 20'erne er blevet dømt for at have fastholdt en betjents arm i en bildør, og slæbt betjenten efter bilen.

To mænd dømt for at slæbe betjent efter bil
To mænd er blevet dømt i sagen fra 2018, hvor en betjent blev slæbt efter en bil i Esbjerg. Foto: Scanpix

Torsdag faldt der dom i en den meget mærkværdige sag fra Esbjerg, hvor en betjent blev slæbt efter en bil, efter betjenten formodede, at der foregik salg af narkotika fra bilen.

Den 21-årige fører af bilen blev idømt 60 dages fængsel, mens den 22-årige passager ved hændelsen blev idømt seks måneder fængsel.

Det skriver Jyske Vestkysten.

Slæbt bag en bil

En aftentime i Esbjerg opdagede en patruljevogn, at der angiveligt foregik narkohandel fra en bil. Da betjentene tager kontakt til bilen, griber føreren ifølge anklageskriftet fat i betjentens arm og holde den fast.

Gerningsmændene sætter bilen i fart, og betjenten bliver slæbt efter bilen. Betjenten er nødt til at affyre to varselsskud for at komme fri.

Bag tremmer

De to mænd blev torsdag den 11. juli dømt i sagen.

Føreren – den 21-årige – fik en dom på 60 dages fængsel og en bøde på 6.000 kroner. Samtidig blev han frakendt kørekortet i ét år. Den 21-årige mand modtog også en advarsel om en udvisning af Danmark, hvis han begår ny kriminalitet.

Artiklen fortsætter efter videoen.

Passageren – den 22-årige mand – fik en dom på seks måneders fængsel. Desuden har han fået et forbud mod at opholde sig i en afgrænset del af Esbjerg Kommune i et år fra den endelige dom. Fortjenesten fra handlen af 39,5 gram kokain blev konfiskeret samt to mobiltelefoner.

De to dømte skal sammen betale sagens omkostninger.

Banderelateret

Den 22-årige, der fik konfiskeret 28.000 kroner efter kokain-handel, skulle ifølge anklagerens påstand en del af Stengårdsvej-gruppen, som han skulle have solgt hash og kokain.

Men den 22-årige erkendte sig skyldig i salget af kokain, mens han benægtede at have været relateret til Stengårdsvej-gruppen.

Domsretten fandt det bevist, at manden har været medlem at gruppen siden februar 2018 og at kokainhandlen blev styret af personer med tilknytning til gruppen.

ANNONCE

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu