ANNONCE

To mænd dømt for voldtægt af dreng

6. april 2021 17:16 | Af: Bent Thuesen, bt@newsbreak.dk og Ritzau Info

Den ene dømte var voksenven for drengen

To mænd dømt for voldtægt af dreng
Retten i Kolding. Arkivfoto: Newsbreak.dk

Retten i Kolding har netop idømt to mænd på 29 og 30 år henholdsvis to år og to og et halvt års fængsel for seksuelle overgreb på en autistisk dreng fra han var 9 til han var 13 år.

Gennem fire år blev den autistiske dreng adskillige gange blandt andet onaneret og udsat for oralsex af sin voksenven og dennes kæreste.

Tirsdag er de to mænd ved Retten i Kolding blevet dømt for overgrebene, der stod på, fra drengen var 9 til han var 13 år.

Den 30-årige Christian Bøttcher blev idømt to og et halvt års fængsel, mens den 28-årige Rasmus Dahl Jakobsen blev idømt to års fængsel.

I retten erkendte Christian Bøttcher både overgrebene og besiddelse af børneporno.

De var tiltalt for i en årrække fra 2016 til 2020 at have begået voldtægt og andre seksuelle grove overgreb mod en dreng fra han var ni år og til han var 13 år gammel.

Den 30-årige kom i kontakt med drengen gennem Red Barnet Ungdom, hvor den 30-årige var voksenven.

Manden skulle være mentor og rollemodel, men i stedet blev drengen ifølge anklageskriftet udsat for voldtægt og grove seksuelle krænkelser af voksenvennen og hans mandlige kæreste.

Vrede og rystede

Astrid Engberg, der er generalsekretær for Red Barnet Ungdom sig til Newsbreak.dk, at hele organisationen er vrede og dybt rystet over sagen fra Vejle.

Generalsekretæren understreger, at Red Barnet Ungdom gør en stor indsats i rekruteringsprocesserne for de frivillige. Inden ansættelse bliver der afholdt samtaler og indhentet børneattest.

– De mange frivillige voksenvenner gør et kæmpe stykke arbejde for at redde, støtte og styrke mange børn. Derfor må deres kæmpeindsats ikke overskygges af, at to mænd som voksenvenner har misbrugt et barns tillid ved grove seksuelle

krænkelser, siger Astrid Engberg til Newsbreak.dk.

Nye tiltag sat i værk

Engberg oplyser, at i sommeren 2020, hvor de to personer blev sigtet i sagen, blev der straks iværksat en advokatundersøgelse, der viste, at lovgivningen og de finmaskede retningslinjer var overholdt.

– Selv om advokatundersøgelsen ikke peger på fejl og mangler i ansættelsesprocedurerne, har Red Barnet Ungdom selv iværksat en række tiltag for bedre at sikre sig mod lignende sager, fortæller udtaler generalsekretæren.

Efter sagen kom frem i juli 2020, blev der allerede i efteråret iværksat en række nye tiltag for yderligere at styrke sikkerheden omkring rekrutteringsprocedurer og uddannelse af frivillige voksenvenner.

– Derudover bliver der her i første halvår af 2021 sat gang i yderligere tiltag. En frivillig må ikke være voksenven for en, som de kender. Der kommer skærpede retningslinjer for samvær 1 – 1.

Voksenvennen må ikke overnatte sammen med barnet, medmindre det er i forbindelse med koloniophold, hvor der deltager flere frivillige i arrangementet.

Også sag i Sønderborg

Også Sønderborg har været ramt af en sag, hvor en 55 årig mand er dømt for voldtægt af 11-årig dreng.

Manden blev i begyndelsen af marts måned i år idømt et år og tre måneders fængsel ved retten i Sønderborg for at have voldtaget drengen i alt fem gange over et halvt år fra han var 11 år.

Den dømte lærte drengen at kende som voksenven og mentor gennem Børns Voksen Venner i Sønderborg.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu