To mænd dræbt i brand: Politiet opgiver sagen

22. august 2017 22:23 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk

En 43-årig og en 49-årig blev fundet døde, efter at branden var slukket.

Huset brændte tilbage i februar. Video: Local Eyes.

Tilbage i starten af 2017 blev to mænd fundet døde efter en brand i et hus i Purhus ved Fårup nord for Randers. Newsbreak.dk har tidligere omtalt sagen, hvor en 49-årig mand blev anholdt og sigtet i sagen.

Anklagemyndigheden har efterfølgende arbejdet med at finde ud af, om der skulle rejses tiltale mod den 49-årige, der de seneste måneder har været sigtet for brandstiftelse – og det har man valgt ikke at gøre. Ifølge Ritzau har politiet hævdet, at de to mænd mistede livet i branden, og at manden havde sat ild til ejendommen velvidende, at det kunne indebære livsfare. Alligevel bliver der ikke rejst tiltale i sagen.

Se mere video hos Local Eyes.

Det oplyser advokaturchef Jacob Balsgaard Nielsen fra Østjyllands Politi til Ritzau.

– Efter at sagen er blevet efterforsket færdigt, har vi besluttet, at vi ikke går videre med sagen, siger han.

Manden har ikke siddet varetægtsfængslet i sagen, trods den alvorlige beskyldning, og han er altså heller ikke sigtet længere.

Fandt to døde efter brand

Alarmen om brand indløb til alarmcentralen søndag morgen, 12. februar ved 08.00-tiden. Efter at branden blev slukket blev først én og senere to mænd fundet døde.

Til trods for, at man ikke rejser tiltale i sagen, mener man hos politiet ikke, at der nu er en mand, der går fri for mordbrand.

– Det er ikke oplagt her, at der er tale om en forbrydelse.

– Det er blandt andet derfor, vi har lagt sagen ned. Vi har heller ikke kunnet udlede, hvem der i givet fald skulle have påsat branden, hvis muligheden var at bevise, at branden skulle være påsat, siger Jacob Balsgaard Nielsen til Ritzau.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu