ANNONCE

To mænd skyldige i drab på radiovært

25. februar 2020 12:42 | Af: Ritzau Fokus

De to tiltale er blevet kendt skyldige i drabet på radioværten Nedim Yasar i november 2018.

Et nævningeting i Retten på Frederiksberg har tirsdag morgen kendt to mænd skyldige i drabet på radiovært og eksbandeleder Nedim Yasar.

Den ene tiltalte, en 25-årig Satudarah-rocker, affyrede skuddene ind gennem ruden på den bil, som Nedim Yasar sad i. Den anden, en 26-årig mand, agerede chauffør.

Artiklen fortsætter efter videoen

De to mænd har begge nægtet sig skyldige under sagen.

Skudt i hovedet

Drabet skete på Hejrevej i Københavns Nordvestkvarter først på aftenen den 19. november 2018. Nedim Yasar sad i sin bil og blev ramt af skud i hovedet.

Han havde netop forladt en bogreception, som blev holdt i anledningen af udgivelsen af bogen Rødder – en gangsters udvej, som hans radiokollega Marie Louise Toksvig havde skrevet om ham.

Under sagen er teledata blevet fremlagt, der viser, at de to tiltaltes telefoner var i området ved gerningsstedet på drabsaftenen.

Satudarah-rocker er drabsmand

Den 26-årige har erkendt at have kørt i sin bil med en kammerat i nærheden af drabsstedet på aftenen. Men han har ikke villet fortælle, hvem vennen er.

Kammeraten ses på overvågning forlade bilen, og ifølge retten var han drabsmanden. Den tiltalte chauffør har derimod forklaret, at han og vennen var i området for at skaffe viagra-piller, de skulle videresælge.

Nævningetinget konkluderer i sin afgørelse, at kammeraten, der var i bilen med den 26-årige, er den 25-årige Satudarah-rocker. Og dermed var Satudarah-rockeren drabsmanden.

Bekendt med drab

Retten har desuden fundet det bevist, at den 26-årige chauffør var bekendt med, at Nedim Yasar skulle slås ihjel.

Mens den 26-årige har erkendt at have kørt rundt i området, kan Satudarah-rockeren ikke huske, hvad han foretog den aften.

Nævningetinget, der består af seks nævninger og tre dommere, er enige i, at de to mænd skal dømmes for drabet. Senere tirsdag ventes retten at afgøre, hvad straffen til de to mænd skal være.

De er kendt skyldige i drab efter en paragraf om at bruge eksempelvis skydevåben på et offentligt sted. Det kan betyde en skærpelse af straffen med op til det halve.

Anklager går efter livstid

Anklager Jens Povlsen kræver to mænd, der er skyldige i drabet på Nedim Yasar, straffet med fængsel på livstid. Anklageren kalder drabet en brutal likvidering.

– Vi har i den her sag at gøre med en kynisk og brutal likvidering på åben gade. Min strafpåstand vil begå sig omkring de absolut strengeste straffe, siger Jens Povlsen.

Anklageren argumenterer for, at straffen skal forlænges med det halve, da drabet fandt sted på åben gade.

Forlod bandemiljøet

Yasar stiftede i sin tid en lokal bande, Los Guerreros, der var støtte for rockergruppen Bandidos. Yasar selv var på et tidspunkt prøvemedlem i Bandidos, men i 2012 forlod han bandemiljøet via et exitprogram.

Det var udsigten til at blive far, der fik ham til at bryde med bandetilværelsen.

I de sidste år af sit liv var han medvært på Radio24syv-programmet Politiradio.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu