ANNONCE

To mistænkt for flere indbrud fængslet

4. december 2019 17:38 | Af: Jon Tolstrup Jensen, jj@newsbreak.dk

To mænd er blevet anholdt efter flere gode tips fra offentligheden.

Det er næppe nogen hemmelighed, at de mørke vintermåneder er de måneder, hvor indbrudstyvene lusker frem fra deres skjul. Målet er at hamstre løs fra danskere, der har ladet hjemmet stå tomt af den ene eller anden grund.

Men i de seneste uger har Nordjyllands Politi efterforsket massivt mod de indbrud, der er sket i det nordjyske. Særligt har Hjørring-området været i søgelyset og her har mange tips fra borgere ført til, at politiet den 3. december kunne anholde to mænd i sagen.

Det oplyser lederen af efterforskningen, politikommissær Mikkel Brügmann i en pressemeddelelse.

Gennembruddet i efterforskningen kom, da politiet til pressen frigav et billede fra efterforskningen af et specifikt køretøj, hvor man ved samme lejlighed efterlyste vidner i forbindelse med de mange indbrud i og omkring Hjørring. Og det gav pote, da flere borgere – men især én – henvendte sig med gode oplysninger til politiet.

I en besked på Twitter oplyser Nordjyllands Politi, at de to mænd begge er blevet varetægtsfængslet i 14 dage.

Skal i retten

Disse informationer førte til, at Nordjyllands Politi fik viden om yderligere et køretøj, der kunne være interessant for efterforskningen. Og det pågældende køretøj blev da også i går bragt til standsning i Sønderjylland, hvorved det dog lykkedes to personer at stikke af fra stedet til fods.

– Men oplysningerne førte også til, at vi kunne rette vores mistanke mod en lejlighed i Vrå. Her traf vi to litauiske mænd. De pågældende mænd er nu anholdt, og vi har sigtet dem for medvirken til indbrud i villaer i Hjørring, siger politikommissær Mikkel Brügmann.

De to mænd, der er henholdsvis 37 og 43 år, fremstilles i et grundlovsforhør ved Retten i Hjørring i dag, d. 4. december 2019, kl. 15.00

Ikke færdige endnu

Der er stadig en kæmpe indsats i vente fra Nordjyllands Politi, da man vil fortsætte den omfattende efterforskning i sagen. Her skal det blandt andet afdækkes, hvordan de implicerede personers indbyrdes forhold er. Herudover skal politiet se, om man kan knytte dem til flere indbrud i Hjørring-området.

Mikkel Brügmann retter i forbindelse med sagen en stor tak til alle de borgere, der har henvendt sig til politiet med oplysninger i sagen.

– Uden alle disse henvendelser ville det ikke have været muligt for os at iværksætte de hastige efterforskningsskridt, der førte til først eftersættelsen i Sønderjylland og derpå til anholdelserne af to mistænkte i Vrå. Borgernes årvågenhed har i den grad bidraget til, at vi kan skride til anholdelse, lyder det fra politikommisæren.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu