To nordmænd bekræftes dræbt efter gidseldrama

25. januar 2013 14:15 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
To nordmænd bekræftes dræbt efter gidseldrama
Billede mangler

Statoil bekræfter, at to af virksomhedens norske ansatte på det terrorramte gasanlæg i Algeriet, er døde. Tre nordmænd savnes fortsat, de frygtes at have lidt samme skæbne.

 

– Vore tanker går i dag først og fremmest til familierne og de nære venner, som har mistet deres kære i dette grusomme og meningsløse angreb på uskyldige mennesker. Et samlet Statoil deler deres sorg og viser sin medfølelse i denne svære tid. Vi er fortsat dybt bekymrede for de tre savnede, udtaler koncernchefen Helge Lund i en pressemeddelelse på Statoils hjemmeside.

De to dræbte er 58-årige Tore Bech og Thomas Snekkevik, mens tre mænd på 43, 55 og 56 stadig savnes efter terrorangrebet. De efterlyses stadig, oplyser Statoil, mens det norske udenrigsministerium tidligere har offentliggjort, at de også formodes at være døde.

I alt 13 nordmænd opholdt sig ifølge den norske avis VG.no på det algeriske gasanlæg, da en gruppe terrorister med forbindelse til al-Qaeda indtog anlægget i ørkenen onsdag 16. januar. Det blev startskuddet til et blodigt gidseldrama, hvor mindst 37 udlændinge mistede livet.

De algeriske myndigheder er stadig i færd med at gennemsøge det enorme gasanlæg, men der er ikke længere håb om at finde overlevende, skriver VG.no. Myndighederne leder i stedet efter udetonerede bomber, oplyser talsmand Veslemøy Lothe Salvesen fra det norske Udenrigsdepartement til det norske nyhedsbureau NTB.

Otte nordmænd slap væk fra gasanlægget i live.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu