ANNONCE

To på hospitalet efter stor brand

6. september 2019 19:24 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

Der er sent fredag aften stadig ild i skrotbunken.

To personer er kørt på hospitalet i relation til storbranden, der fredag har lagt en farlig dyne over byen Frederiksværk på Nordsjælland. Det oplyser Hovedstadens Akutberedskab på Twitter.

Her fremgår det, at det lægefaglige personale har tilset én patient, der har direkte relation til branden. Yderligere tre patienter er tilset i området nær branden, men ikke som følge af røgen. To patienter indbragt til hospitalet, skriver regionens beredskab.

Episoderne skyldes den storbrand, der fredag brød ud i en op mod 100 meter lang bunke af skrot på stålvalseværket, der har til huse på havnen i den nordsjællandske by. Det brænder stadig klokken 22, oplyser Nordsjællands Politi til Newsbreak.dk.

Vagtchef Dan Houtved kender dog ikke noget til tilskadekomne i relation til branden. Til gengæld kan han oplyse, at de skadelige partikler, der spredtes med røgen og lagde en tyk giftig dyne over store dele af byen, er ved at være brændt ud.

– Afspærringerne af veje er ved at være ophævet. Man skal stadig ikke gå udenfor, men biler kan – hvis ventilationsanlæg bliver slukket – godt færdes gennem byen nu, siger han.

Branden er i øjeblikket ved at være isoleret til de omkring 10 meter skrot, der brænder. Det har været af høj prioritet at forhindre ilden i at sprede sig til yderligere.

– Jeg forventer, at det vil brænde til et godt stykke ud på natten, siger Houtved til Newsbreak.dk kort før klokken 22.

Varslingssirenerne blev tidligere på aftenen tændt over byen som følge af den kraftige røg, der bredte sig. Der er ligeledes udsendt en beredskabsmeddelelse til borgere i området inden for Hillerødvej – Hundestedvej og syd over mod Stålvalseværket.

Beboere her skal blive inde og slukke for ventilationsanlæg.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu