ANNONCE

To på skole ramt af meningitis

24. februar 2020 22:30 | Af: Jørgen Rosengren, jr@newsbreak.dk

En elev på Præstø Skole kan være smittet med meningitis og er indlagt på Rigshospitalet.

To på skole ramt af meningitis
To på skole ramt af meningitis. Foto: Colourbox.

En ansat på Præstø Skole på Sydsjælland har fået konstateret den sjældne infektion smitsom meningitis, og en elev på skole frygtes smittet. Det oplyser skoleleder Lars Bonde til TV2 Øst.

– En af de ansatte på skolen har desværre fået konstateret bakterien meningokok, som er en meningitisbakterie, og er blevet indlagt sidste uge. Men vedkommende er heldigvis blevet udskrevet igen, siger Lars Bonde til TV2 ØST.

Artiklen fortsætter under videoen

Desuden er en elev i udskolingen lige nu indlagt til observation på Rigshospitalet i København, fordi eleven frygtes at være smittet med meningitis.

I mellemtiden har Styrelsen for Patientsikkerhed dog udsendt en pressemeddelelse.

Heri står der, at de to har haft to forskellige meningokok-bakterier.

“Der er derfor ikke sammenhæng mellem de to smittetilfælde. Det betyder, at der ikke er tegn på, at der er sket smittespredning på skolen”, skriver styrelsen.

Styrelsen for Patientsikkerhed har foretaget smitteopsporing og tilbudt forebyggende behandling til de relevante kontakter til de smittede.

Forældrene på Præstø Skole har modtaget brev fra Styrelsen for Patientsikkerhed med information om sygdommen og forholdsregler ved tegn på sygdom.

Fakta

Bakteriel meningitis

  • Bakteriel meningitis, som er en af de mest frygtede infektioner, er betegnelsen for betændelse med bakterier i hjernehinderne. Det årlige antal af disse infektioner er svagt faldende.
  • Stivhed i nakken og smerter når nakken bøjes forover er en af faresignalerne ved meningitis.
  • Der blev i 2014 anmeldt 128 tilfælde, hvilket svarer til 2 tilfælde pr. 100.000 indbyggere om året.
  • Både andre bakterier samt mange virus og mere sjældent svampe kan være årsag til meningitis. De bakterier, der hyppigst giver meningitis, er pneumokokker og meningokokker.
  • Meningitis kan ramme alle mennesker, men ses især hos børn og unge, ældre og svækkede personer og kan i løbet af få timer udvikle sig til en livstruende infektion.

Kilde: Statens Serum Institut

Meningokok-sygdommen er en farlig men ikke særlig smitsom sygdom. Sygdommen kan i begyndelsen ligne influenza. Sygdommen viser sig derudover ved stærk hovedpine, opkastninger, feber, nakke- og rygstivhed og påvirket bevidsthed.

“Hvis man får disse symptomer, er det vigtigt, at man hurtigt kontakter læge, vagtlæge eller eventuelt 112”, skriver Styrelsen for Patientsikkerhed dog.

– De nære personer er blevet kontaktet af os og har fået tilbudt forebyggende behandling, dermed hindrer de at udvikle sygdommen, siger Jeppe Nørgaard Rasmussen, overlæge i Styrelsen for Patientsikkerhed, til TV2 Øst.

e

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu