To paver mødes til frokost

23. marts 2013 07:09 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
To paver mødes til frokost
Billede mangler

VATIKANSTATEN: For første gang i flere århundreder, muligvis for første gang nogensinde, skal to paver fra den katolske kirke mødes og spise frokost.

 

Til BBC oplyser kilder fra Vatikanstaten, at pave Frans og hans forgænger, tidligere pave Benedikt 16., har aftalt at mødes i den pavelige sommerresidens, Castel Gandolfo. Her bor den tidligere pave midlertidigt, mens der indrettes en ny bolig til ham i Vatikanet.

Pave Frans vil ifølge BBC blive fløjet med helikopter til Castel Gandolfo sydøst for Rom, hvor han vil drøfte verdenssituationen med forgængeren.

Det sidste mulige møde mellem to paver kan have fundet sted i 1294, hvor Celestin 5. trådte tilbage og konklavet valgte hans rådgiver, Bonifatius 8., til pave. Det vides dog ikke, om de to mænd spiste frokost sammen efter magtskiftet. Bonifatius smed forgængeren i fængsel, og Celestin døde kort tid efter.

Der er ingen planer om at smide pave Benedikt i fængsel. Det ventes, at hans nye lejlighed i Vatikanet står klar ved udgangen af april. Her skal han leve resten af sit liv i stilhed, og han har bedyret, at han ikke vil blande sig i den katolske kirkes affærer.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu