ANNONCE

To personer anholdt efter dramatisk aktion

20. november 2019 17:48 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk

Sagen er dog langt fra afsluttet.

Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi har anholdt to personer, der er mistænkt for at bistå Hemin Dilshad Saleh med at flygte fra psykiatrisk afdeling PAM i Slagelse. Det oplyser politikredsen i en pressemeddelelse.

De to blev anholdt i det storkøbenhavnske område efter en målrettet og massiv efterforskning på tværs af flere politikredse.

Artiklen fortsætter under videoen

24-årige Hemin Dilshad Saleh, der blev befriet fra afdelingen tirsdag aften, er fortsat på fri fod.

Tag ikke kontakt

Den 24-årige mand blev varetægtsfængslet 11. oktober. Ifølge flere medier er han en ledende skikkelse i bandegrupperingen NNV, der har rødder i det ydre Nørrebro i København.

Afdelingen, han blev befriet fra, hører til under Slagelse Sygehus. Her er der flere psykiatriske afsnit, retspsykiatriske afsnit og sikringsafdelingen.

Sikringsafdelingen er en afdeling for de mest behandlingskrævende psykisk syge patienter i Danmark – herunder personer, som er dømt til behandling i forbindelse med straffesager.

Politiet har tidligere meldt ud, at man ikke skal tage kontakt til den 24-årige mand, hvis man ser ham. Man skal istedet kontakte politiet.

Hemin Dilshad Saleh er 183 centimeter høj, almindelig til kraftig af bygning, sort kort hår, brun hud og formentlig fuldskæg.

I forbindelse med den væbnede befrielsesaktion i Slagelse er der umiddelbart ingen grund til bekymring for almindelige borgere, men hvis man ser noget mistænkeligt i denne anledning, bør man henvende sig til politiet“, har politiet tidligere skrevet på Twitter.

Gemte våben i kageæske

Meget tyder på, at flugten var planlagt i et eller andet omfang. Newsbreak.dk har, med henvisning til Sjællandske Medier, tidligere skrevet, at de to pistoler, der blev brugt under aktionen, blev medbragt i en kageæske fra en bager.

Pistolerne kom frem, da Hemin Dilshad Saleh og gerningsmændende truede sig ud af afdelingen. Her skød de blandt andet ned i gulvet.

Ifølge Sjællandske Medier var Hemin Dilshad Saleh bevæbnet med den ene pistol, mens en af medgerningsmændene havde den anden.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu