To personer skudt ned på åben gade

17. juni 2017 10:08 | Af: Jørgen Rosengren, jr@newsbreak.dk og Ritzau Fokus

Natten til lørdag blev to mænd ramt af skud i Aarhus Vest.

To personer er i nat blevet skudt ned i Bispehaven. Video er fra en anden skudepisode i Aarhus V 3. juni - også i Bispehaven. Video: Local Eyes.

Newsbreak.dk har gennem den seneste tid flere gange fortalt om bandeuroligheder i det vestlige Aarhus – herunder flere skudepisoder.

Natten til lørdag var der igen ballade i området: Her er to mænd blevet ramt af skud foran en boligblok i Bispehaven.

Klokken kvart over et fik politiet en anmeldelse om, at to personer var blevet skudt ned på åben gade ud for en boligblok på Hasle Centervej.

Det oplyser Østjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Ifølge politiet er der tale om mænd med tilknytning til en bandegruppering.

Skudofrene er bragt til hospitalet til behandling, men ifølge Østjyllands Politi er begge uden for livsfare.

Politiet forsøger nu at få overblik over, hvad der er foregået, og hvad motivet har været.

– Vores umiddelbare vurdering er, at skyderiet har forbindelse til den verserende bandekonflikt i området, siger politiinspektør Jesper Bøjgaard Madsen i pressemeddelelsen.

Se mere video hos Local Eyes.

Derudover har politiet – på grund af efterforskningen – ikke meget at tilføje til sagen.

Ifølge Bøjgaard Madsen har politiet en indikation af, hvor mange skud der er blevet affyret. Dog vil han ikke ud med antallet.

– Det er for tidligt, men der er tale om flere skud, der er affyret fra et håndvåben, har han udtalt til Ritzau.

Loyal To Familia

I løbet af foråret har københavnerbanden Loyal To Familia (LTF) ifølge politiet gjort sit til at få mundvigene til at vende nedad i Smilets By.

Banden har efter alt at dømme arbejdet på at slå rødder i den østjyske hovedstad, og det har ført til en række skud- og voldsepisoder. Politiet har i den forbindelse foretaget flere anholdelser.

Blandt andet blev 70 formodede bandefolk anholdt under en større aktion i slutningen af maj. Bortset fra én blev alle anholdte dog løsladt, efter at de var blevet afhørt. De blev sigtet for mindre lovovertrædelser.

Lokale bandemedlemmer

Det er efter alt at dømme lokale bandefolk, som strides med de nyankomne bøller fra LTF.

Lau Thygesen, der er chef for kriminalpolitiet i Østjylland, har tidligere fortalt, at LTF-modstanderne ikke tilhører nogen bestemt bande. Der er snarere tale om et sammensurium af forskellige lokale grupperinger.

I forbindelse med det seneste skyderi har politiet ifølge Jesper Bøjgaard Madsen lørdag formiddag endnu ikke fået klarhed over, hvorvidt ofrene er lokale mænd, eller om de kommer udefra.

/ritzau/

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu