ANNONCE

To personer ramt af ekstremt smitsom sygdom

17. januar 2020 18:52 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk

Du kan være i farezonen.

To personer ramt af ekstremt smitsom sygdom
Flere personer kan være blevet smittet. Genrefoto.

To personer, der begge har været indlagt på Hvidovre Hospital, har været smittet med mæslinger. Det skriver Statens Serum Institut i en pressemeddelelse.

Ifølge Statens Serum Institut har de to personer sammen været i Brasilien mellem jul og nytår, og det er teorien, at de blev smittet med mæslinger, mens de var afsted.

Artiklen fortsætter under videoen 

Den ene af personerne blev syg den 5. januar på rejse fra Brasilien til Danmark. Vedkommende mellemlandede i Amsterdam og fløj med KLM (flynummer KL1131) til København. Flyet landede efter planen i Kastrup den 5. januar klokken 16.35.

Er du i farezonen?

Hvis man var ombord på samme fly, bør man tjekke, hvor godt beskyttet man er mod mæslinger. Statens Serum Institut samarbejder med Styrelsen for Patientsikkerhed om at få fat på de personer, der var med på flyet.

Hvis man har haft mæslinger, eller hvis man er fuldt vaccineret, er der intet at være bekymret for.

Er det ikke tilfældet, bør man frem til 26. januar enten kontakte egen læge, eller vagtlægen, hvis man får symptomer i form af kraftig forkølelse, feber og udslæt.

Var i kontakt med flere

Den omtalte patient har i Danmark været på både arbejde og forbi egen læge, før vedkommende fik diagnosen. Styrelsen for Patientsikkerhed har kontaktet personer, der kan have været i kontakt med vedkommende.

Den anden af de to personer fik symptomer på mæslinger den 9. januar. Vedkommende blev direkte indlagt på Hvidovre Hospital.

“SSI har bestemt typen af mæslingevirus fra de to patienter. Begge er af typen D8. De er 100% identiske og matcher den virustype, der har cirkuleret globalt de sidste par år, herunder i både Nord- og Sydamerika, inklusive Brasilien,” skriver Statens Serum Institut i pressemeddelelsen.

Statens Serum Institut opfordrer alle læger i Hovedstadsområdet til at være ekstra opmærksomme på personer, der udviser symptomer på mæslinger.

Ekstremt farlig sygdom

Mæslinger betegnes i daglig tale som den mest farlige af de kendte børnesygdomme. Den kan føre til lungebetændelse, mellemørebetændelse og betændelse i nervesystemet, og den er ekstremt smitsom.

Newsbreak.dk har tidligere talt med Bolette Søborg, læge ved Sundhedsstyrelsen, om vacciner i almindelighed.

I det interview fortalte Bolette Søborg, at går én person, syg med mæslinger, gennem en lufthavn, vil alle de uvaccinerede, vedkommende møde, være i fare for at blive syge.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu