To redningshelikoptere skal dække Danmark

24. marts 2012 09:32 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
To redningshelikoptere skal dække Danmark
Billede mangler

Der skal være færre redningshelikoptere, der kan rykke ud i Jylland – sådan lyder anbefalingerne i en endnu ikke offentliggjort rapport fra Forsvarskommandoen, som Berlingske er kommet i besiddelse af.
I øjeblikket råder beredskabet over to redningshelikoptere Jylland; en i Aalborg og en på Flyvestation Skrydstrup i Sønderjylland. Rapportens anbefaling går på, at de to helikoptere i fremtiden skal afløses af en enkelt. Den skal have base på Flyvestation Krarup, derfra skal den dække hele det vestlige Danmark.
Med denne nedskæring kan forsvaret spare 34 millioner kroner.
Men Venstres beredskabsordfører er meget skeptisk over for anbefalingen.
“Min umiddelbare holdning er, at det er lidt imponerende, hvis man kan reducere flyvetid i Jylland med 50 procent og så stadig have et beredskab, der er godt nok. Det ville jeg stille noget spørgsmål ved. Det lyder lidt for fantastisk,” siger Hans Christian Thorning til Newspaq.
Efter påske forventes forhandlingerne om et nyt beredskabsforlig at gå i gang, og i den sammenhæng skal rapporten anvendes, men parterne i forligskredsen har endnu ikke fået den. Det er bliver forsvarsmininster Nich Hækkerup kritiseret for.
“Jeg synes det er for dårligt. Rapporten har været undervejs siden 2010, og når den så endelig kommer, er det ganske enkelt for dårligt, at vi ikke får den. Det er ikke godt nok, at vi ikke har fået den tilsendt,” siger Hans Christian Thorning til Newspaq.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu