Tobaks-arvings gæld presser Vestjysk Bank

14. februar 2013 07:49 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Tobaks-arvings gæld presser Vestjysk Bank
Foto: Vestjysk Bank.
Vestjysk bank

Vestjysk Bank presses tættere på konkurs af tobaks-arving. Foto: Vestjysk Bank.

Niels Færch er ikke længere rygende rig – hans gæld i Vestjysk Bank er med til at presse pengeinstituttet tættere på en konkurs.

 

Jørgen Færchs førstefødte, Niels Færch, stod til at overtage det magtfulde tobaksdynasti fra Holstebro. Men planerne gik så at sige op i røg for arvingen. I dag skylder han over 200 millioner kroner til Vestjysk Bank, som kun er cirka 350 millioner fra at vælte ned fra pladsen som Danmarks niende største bank og gå konkurs, skriver Børsen torsdag.

Vestjysk Bank står til et tab på et trecifret millionbeløb, efter banken har finansieret en betydelig andel af Niels Færchs ejendomsinvesteringer. Tobaks-arvingen har gennem et par år prøvet at afhænde ejendommene, der i 2011 havde en negativ egenkapital på 64,3 millioner kroner, men forgæves.

Derfor er gælden til Vestjysk Bank steget voldsomt og er på over 200 millioner i dag, skriver Børsen. Den gæld spiller en central rolle i bankens kamp for overlevelse. Kampen gøres dog ikke nemmere af, at Færch-familiens fond, Færchfonden, er storaktionær i Vestjysk Bank, og at Niels Færch sidder i bestyrelsen.

Niels Færchs formue skrumpede, efter han i 1990erne blev frosset ude af familien og solgte sine A-aktier i Færch Holding til sine tre søskende for en kurs langt uden den reelle værdi.

Derefter startede han sit ejendomseventyr i samarbejde med Vestjysk Bank, et samarbejde som gik galt under finanskrisen og nu er under voldsomt pres.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu