Todd bliver aldrig træt af guld

20. februar 2013 16:04 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Todd bliver aldrig træt af guld
Billede mangler

Todd Bjorkstrand kan lide, når det bliver sjovt, og lige nu er han i sit es.

 

Han er i en situation, hvor hans hjerteklub, Herning Blue Fox, kan blive nr. ét, to eller tre i grundserien afhængig af de sidste to kampe. Og er der noget, der pirrer hans vinderpsyke, så er det, når det spidser til.

Den legendariske coach har altid været forsigtig i sine udmeldinger, men lægger ikke skjul på, at elleve sejre i træk er en god ballast inden playoff.

– Der er altid ting, der kan gøres bedre, men jeg er tilfreds med holdet, som kun har lukket ti mål ind i de elleve kampe, siger han til sporten.dk

– Vi startede med 12-14 nye spillere og fik en svingende sæsonstart, men er blevet mere stabile. Spillet hænger bedre sammen, og vi har hævet bundniveauet, siger han.

Topholdet Frederikshavn White Hawks’ choknederlag mod Sønderjyske i tirsdags spillede trumferne på Todd Bjorkstrands hænder.

– Nu er det op til os selv, om vi skal vinde grundserien. Vi kan afgøre det i de to udekampe mod Rødovre og Esbjerg. Men det er også to farlige kampe, som kan sende os ned på tredjepladsen, siger han.

Todd Bjorkstrands kontrakt som sportschef udløber i 2014. Han har en klausul, som giver ham mulighed for at skifte til udlandet efter denne sæson. Har han flytteplaner, holder han traditionen tro kortene tæt ind til kroppen, så længe sæsonen kører.

– Nej, jeg har ingen kommentarer til fremtiden, men har al fokus på Blue Fox, siger han.

Selv om uldjyderne har vundet 16 danske mesterskaber, har de aldrig vundet DM tre gange i træk. Nu har de igen chancen. Og scorer Todd Bjorkstrand hattrick i sin 25. sæson i Danmark, bliver det hans DM nr. 14 som enten spiller eller træner.

Det havde ingen drømt om, da han i 1988 blev hentet til Herning fra USA på en ét års kontrakt af daværende cheftræner Frits Nielsen.

Også uden for isen har Todd Bjorkstrand sat sig markante spor. Hans ældste søn, Patrick, 20, spiller for Mora i Allsvenskan og har bidt sig fast på landsholdet, og Oliver, 17, spiller med stor succes for Portland Winterhawks i den nordamerikanske WHL og ventes at blive valgt i en af de første runder i sommerens NHL-draft.

Sådan ser top-3 stillingen ud i AL-Bank Ligaen:

Frederikshavn 39 kampe/81 point

Herning 38 kampe/80 point

Aalborg 38 kampe/79 point

Resterende program:

Fredag:

Rødovre-Herning

Esbjerg-Aalborg

Copenhagen-Frederikshavn

Mandag:

Esbjerg-Herning

Sønderjyske-Aalborg

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu