Tørre læber: Det har helt afgørende betydning, hvordan du fugter dem

20. november 2018 15:16 | Af: Jeppe Bjerre Trans, jt@newsbreak.dk

Mange danskere døjer formentlig med sprukne læber på grund af den tørre vinterluft. Sådan undgår du dem.

Vinteren er for alvor på vej, og dermed der det også højsæson for tørre læber.

Mundtøjet har nemlig ikke samme værn mod den tørre vinterluft som resten af huden på kroppen, oplyser projektleder ved Forbrugerrådet Tænk Kemi, Stine Müller, til Newsbreak.dk.

– Huden er anderledes på læberne end på resten af kroppen. Den er tyndere – læberne er jo røde, fordi man kan se blodkarrene gennem huden – og så er der ikke samme beskyttende fedtlag. Derfor er der større risiko for, at læberne bliver tørre, siger Stine Müller.

Flere vælger formentlig at slikke på læberne for at tilføre dem fugt – men det er ikke en god løsning ifølge hende.

– Når man slikker på læberne, drikker eller spiser noget, kan det også fjerne den smule beskyttende lag, der trods alt er. Så det er ikke en god idé at slikke på læberne, når de er tørre, siger Stine Müller.

I galleriet ovenfor kan du se Forbrugerrådet Tænks bedste tips til, hvordan du undgår tørre læber.

Vær påpasselig med læbepomade

Læbepomade kan også være en løsning for at undgå tørre og sprukne læber, oplyser projektlederen.

– Udover at læbepomade kan tilføre fedtstoffer til læberne, bliver huden også blødere. Så det giver både fugt og kan føles rart, siger Stine Müller.

Man skal dog være opmærksom på, hvilken type læbepomade man vælger.

– Ligesom for al anden kosmetik og personlige plejeprodukter, anbefaler vi, at man er opmærksom på hormonforstyrrende og allergifremkaldende stoffer. Læbepomade er så også særlig, fordi man jo kommer til at spise det. Nogle læbepomader indeholder mineralske olier, som vi har mistanke til, kan ophobe sig i organerne og måske være kræftfremkaldende. Det er en lidt diffus mistanke indtil videre, for vi ved ikke 100 procent, hvor skadeligt det er, men det er en god idé at være opmærksom på det, siger Stine Müller.

Hun anbefaler, at man benytter Forbrugerrådet Tænks app Kemiluppen, hvis man er i tvivl om en læbepomade indeholder skadelige stoffer.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu