ANNONCE

Tørre tøj indendørs: Dette skal du overveje

11. februar 2019 15:58 | Af: Nicklas Skyum Clausen, nc@newsbreak.dk

Kan du partout ikke undgå at tørre tøj indendørs er der en række råd, du bør følge.

Kan du komme til det, så skal du lade være med at tørre dit tøj indendørs. Det gælder sommer såvel som vinter.

Det gør nemlig huset fugtigt, har blandt andet forskning fra Mackintosh School of Architecture tidligere vist. For personer med høfeber eller astma kan det endda være sundhedsskadeligt.

Ifølge forskerne kan niveauet af fugt også føre til, at husstøvmider får lettere betingelser i hjemmet.

Fakta

Husstøvmider

  • Husstøvmider er små, hvide, 8-benede dyr, som du ikke normalt kan se med det blotte øje. De måler fra 0,1 til 0,6 mm.
  • Husstøvmider lever omkring 3-5 måneder. Igennem sin levetid lægger en husstøvmidehun 40-80 æg. Æggene klækker efter 1-2 uger, og i løbet af 4-8 uger gennemgår husstøvmiden flere stadier fra larve til voksen mide.
  • Husstøvmider lever blandt andet af afstødte hår og hudskæl fra mennesker og dyr. Dem er der masser af i sengemiljøet. Et menneske afgiver ½ -1 g hudskæl om dagen. Alene den mængde er nok til at brødføde flere tusinde husstøvmider i et helt år, så der er normalt ikke mangel på føde.
  • Det er ikke mængden af støv i boligen, der bestemmer, hvor mange husstøvmider der er. Husstøvmiderne formerer sig med en hastighed, der afhænger af temperaturen og luftfugtigheden i rummet. De optager nemlig fugt gennem huden, så de tørrer ud og dør, hvis luftfugtigheden er lav nok. De bedste levevilkår for husstøvmider er ved 17-32 grader C, og når den relative luftfugtighed er mellem 55 og 75% RF (RF=relativ luftfugtighed).

Kilde: Astma-Allergi Danmark

Men kan du – af den eller anden årsag – ikke undgå at tørre dit tøj indendørs i hjemmet, så er der en række lette råd, du kan følge, for at undgå den værste spredning af fugt.

Rådene kan du finde i galleriet oven for artiklen, og de stammer fra Jysk.

ANNONCE

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu