ANNONCE

Tørt og blæsende: Beredskabet advarer danskerne

22. april 2020 11:02 | Af: Majken Munk Nielsen, mn@newsbreak.dk

Finder man ukrudtsbrænder, grill eller bålfad frem, så tjek lige brandfaren. Sådan lyder anbefalingen fra Beredskabsstyrelsen.

Det lune og solrige forårsvejr giver mange danskere lyst til at finde grillen frem eller udnytte bålpladser i haven eller på offentlige steder, ligesom man måske er hoppet en tur i haven for at få styr på ukrudtet.

Men før man gør det, bør man tjekke, hvor stor en brandfare, der er. For de seneste ugers tørre vejr, har fået risikoen for, at der kan opstå brand i det fri, til at stige, skriver Beredskabsstyrelsen i en pressemeddelelse.

Tjek brandfare

Selv om det ikke helt er sommer endnu, så har vejret den seneste tid været solrigt og aldeles tørt. Hvis det samtidig blæser, så er risikoen for, at der opstår naturbrand endnu højere.

Beredskabsstyrelsen råder derfor danskerne til at være på den sikre side, når man vil tænde op i grillen eksempelvis.

– Selv om sommervarmen ikke er over os endnu, er naturen tør for tiden. Derfor bør man tjekke Brandfare.dk, hvis man for eksempel vil grille eller bruge ukrudtsbrænderen de kommende dage, siger forebyggelsesekspert i Beredskabsstyrelsen Mads Dalgaard.

Det er Beredskabsstyrelsen, Danske Beredskaber, som repræsenterer landets kommunale redningsberedskaber, og KL, der står bag Brandfare.dk. Brandfareindekset er udarbejdet af DMI for Brandfare.dk.

Undgå brand

Foruden at undersøge brandfaren, er der en lang række tiltag, man kan benytte sig af, hvis man helst vil undgå at være brandstarter.

For det er netop et mål, at ingen brandbiler skal rykke ud til naturbrande forårsaget af eksempelvis en grill eller lignende, oplyser Danske Beredskaber.

– De kommunale redningsberedskaber kører en del ture til naturbrande i foråret. Vi rykker selvfølgelig ud, når det brænder, men det bedste er jo, hvis vi kan lade brandbilerne blive hjemme i garagen, fordi vi alle ved fælles hjælp kan forhindre brandene i at opstå, siger sekretariatschef i Danske Beredskaber, Bjarne Nigaard.

Det kan blandt andet gøres ved at holde afstand til bevoksning, huske at slukke grill eller bål ordentligt og at undgå at bruge ild på steder, hvor det er meget tørt, hvis det blæser.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu