ANNONCE

Tog afsporet: Væltet ned i grøft

29. marts 2016 17:35 | Af: Matias Mortensen

Fem eller flere togvogne er tirsdag morgen blevet afsporet ved Vamdrup.

Et  godstog kom torsdag morgen i adstadigt tempo trillende de sidste meter ind til en bilimportør på et lille privat togspor i Vamdrup sydvest for Kolding, da noget fik nogle af de tunge godsvogne til at rykke sig så voldsomt, at de røg af sporet.

– I morges klokken 08.55 har vi et stort set tomt tog, som kører inde på et lukket erhvervsområde. Af årsager, som endnu er ukendte for os, er der fem til syv vogne, som bliver afsporet, og de hopper så lidt hen over jernbanesvellerne, og den ene vogn lægger sig ned på siden i en grøft, siger Jan Wildau, der er kommunikationsdirektør i DB Schenker Rail Scandinavia.

Togvognene er lavet til at fragte biler, og de skulle ind at hente biler hos en importørvirksomhed på stedet.

Ingen personskade

DB Schenker Rail Scandinavia sendte med det samme en medarbejder ud for at undersøge stedet efter uheldet.

– Han konstaterer, at det nok er ubekvemt og problematisk for dem, som betjener sig af sporet, men at der ikke er sket personskade, og der er ikke noget farligt gods, siger Jan Wildau.

Nu skal en speciel kran køres hen til stedet og få de havarerede vogne på rette spor igen, og så vil både DB Schenker Rail Scandinavia og Banedanmark forsøge at undersøge, hvad der fik togvognene til at hoppe af sporet.

Jan Wildau oplyser, at Havarikommissionen er informeret om uheldet, men det er endnu uvist, om kommissionen vil indlede en undersøgelse.

Ikke farligt

– Farligt som sådan, har det heldigvis ikke været, og der vil heller ikke være nogen påvirkning af den offentlige togtrafik, siger Jan Wildau.

Afsporingen skete ved en hastighed på under ti kilometer i timen.

 

ANNONCE

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu