ANNONCE

Tog imod råd fra fremmede: Barn på fire døde

9. februar 2020 21:46 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk

Hun blev ikke rådet til at søge medicinsk hjælp.

En fire år gammel dreng fra Colorado, USA, er død af influenza, efter at hans mor tog imod råd fra en gruppe af mennesker, der ikke tror på vacciner. Det skriver NBC News.

TV-stationen er dykket ned i sagen med udgangspunkt i en Facebook-gruppe ved navn “Stop Mandatory Vaccination” (Stop obligatoriske vacciner), en gruppe med mere end 178.000 medlemmer.

I gruppen kommer brugerne blandt andet med råd til, hvordan man håndterer influenza, men ifølge NBC News har gruppen tidligere været stedet, hvor man delte den holdning, at sygdomme i udbrud er løgne opfundet af regeringen.

NBC har gravet historien frem om den fire år gamle dreng, der døde i februar 2020 af influenza. Forinden havde hans mor spurgt om råd til, hvordan hun skulle behandle sin søn, hvis hun ikke ønskede at give ham medicin.

Drengen havde på det tidspunkt ikke influenza, men han udviste symptomer på influenza, og moderen spurgte nu om råd til, hvad hun så skulle gøre.

Fik flere råd

Ifølge NBC News fik moderen flere råd til, hvad hun skulle gøre, ingen af dem havde dog noget med meidcin at gøre. Hun blev foreslået at give drengen modermælk, timian og hyldebær, hvilket hun svarede, at hun ville gøre.

NBC News skriver, at 45 personer svarede på moderens opslag i Facebook-gruppen, og at ingen af dem rådede hende til at søge hjælp hos en læge. Drengen endte med at blive indlagt, og han døde kort tid efter. Ifølge NBC News har influenza dræbt mindst 68 børn i løbet af 2020.

Det er uvist, hvor udbredt skepsis mod vacciner faktisk er i eksempelvis Danmark. Newsbreak.dk har tidligere talt med Bolette Søborg, læge ved Sundhedsstyrelsen om vacciner i almindelighed, og hun fortalte dengang, at langt de fleste børn i Danmark generelt får de vacciner, de har brug for (mod eksempelvis børnesygdomme).

Derfor vaccineres ikke alle børn

Bolette Søborg fortalte også, at man hos Sundhedsstyrelsen ikke kender til danske forældre, der ikke vil vaccinere deres børn mod eksempelvis mæslinger af frygt for, at børnene dermed bliver autister.

Det betyder dog ikke, at alle børn i Danmark bliver vaccinerede. Det betyder bare, at der kan være andre årsager til, at børn ikke bliver vaccinerede, end uvidenhed.

– I England har man set områder, hvor mange børn ikke blev vaccinerede. Man undersøgte, hvorfor, og fandt ud af, at det intet havde at gøre med religion. Det var fordi, der var tale om store familier, der ikke kunne overskue det, sagde Bolette Søborg dengang til Newsbreak.dk.

I tilfældet med den fire år gamle dreng fra USA, er det uvist, om han var vaccineret mod eksempelvis influenza. NBC News har spurgt statens sundhedsorgan “Colorado Department of Public Health and Environment,” og fået oplyst, at drengen, efter organets vidende, ingen vacciner havde fået.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu