ANNONCE

Toldere i kæmpefangst: Varevogn fuld af hash

14. april 2016 06:09 | Af: Ritzau Fokus

Varevogn fyldt med hash og andre ulovlige stoffer afsløret ved grænseovergang mellem Sverige og Norge.

Toldere i kæmpefangst: Varevogn fuld af hash
Arkivfoto. Colourbox.

Over 200 kilo hash samt store mængder af andre ulovlige stoffer er blevet fundet i en svensk varevogn, der minutter forinden havde passeret en grænseovergang mellem Sverige og Norge.

De i alt 312 kilo narko er den største fangst for toldvæsnet i området nogensinde ifølge det norske nyhedsbureau NTB.

Beslaglæggelsen fandt sted lørdag 28. november.

Toldernes nysgerrighed

Det var to svenske udlejningsbiler, der vakte toldernes nysgerrighed og fik dem til at reagere. Bilerne havde krydset grænseposten til Norge med to minutters mellemrum.

En patruljevogn fra toldvæsnet rykkede ud og spottede de to biler igen uden for Kongsvinger, hvor de to førere af bilerne nu var i samtale med en tredje person i en norsk registreret personbil.

320 kg narko

Da den ene af bilerne blev kontrolleret, fandt tolderne i alt 312 kilo narko. Hovedparten – eller 233 kilo – var hash. Desuden var der 40 kilo marihuana, 27 kilo amfetamin og 12 kilo ecstasy.

– Personerne havde en dårlig historie om, hvorfor de var i området. Vi undersøgte derfor papkasser, som var bag i den ene bil. Og så blev det hurtigt konstateret, at kasserne indeholdt store mængder narkotika, siger Kjersti Bråthen, fungerende chef ved toldkontoret i Kongsvinger, til NRK.

– Vi har aldrig haft så stor en sag, tilføjer hun.

Mindst fire personer er sigtet i sagen, som nu efterforskes af politiet i Oslo.

/ritzau/NTB

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu