ANNONCE

Tolk afslører nye Moskva-betalinger i Sohn-sagen

16. december 2011 07:43 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Tolk afslører nye Moskva-betalinger i Sohn-sagen
Billede mangler

Som formand for DKP lovede Ole Sohn (SF) at betale 50.000 dollar i returkommission til magtfulde personer i det sovjettiske kommunistparti.
 
Sohns tolk fra tiden, da han var formand for Danmarks Kommunistiske Parti, er kilden til de nye beskyldninger.
Det skriver Jyllands-Posten.
 
Angiveligt var der tale om en returkommision på 50.000 dollar fra DKP til de sovjetiske kommunister, hævder Vadim Seletskiy, der var ansat i SUKP’s centralkomité.
I sidste uge opfordrede Ole Sohn selv vidner til at fortælle, hvad de ved om finansieringen af DKP.
 
Og nu fortæller Seletskiy så, at Sohn i april eller maj 1990 var i Moskva, hvor han spurgte, om han kunne få hjælp til at få udbetalt et tilgodehavende til Terpo Tryk.
“Jeg ringede til Sohn og sagde, at de ville have 50.000 dollars for det. Han sagde: ‘Det er o.k., bare det bliver gennemført.’,” siger tolken til Jyllands-Posten.
 
Oplysningerne bakkes op af lektor Anatolij Tjekanskij, der hjalp Sohn med en bog om kommunisten Arne Munch Petersen.
“Jeg mener, at Seletskiy fortalte mig om det i 1991. Jeg kan huske, at han var bekymret, men jeg ved ikke, om historien endte med, at Sterlikov (en af tre modtagere af returkommissionen, red.) fik sine penge eller ej,” siger Anatolij Tjekanskij.
 
Ole Sohn selv svarer i en mail til Jyllands-Posten, at han ikke kan genkende det, der er beskrevet, og at han ingen erindring har om det. 

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu