Tom Behnke får på munden for okay til tortur

14. marts 2012 17:12 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Tom Behnke får på munden for okay til tortur
Billede mangler

Venstre tager her til eftermiddag afstand fra Konservatives retsordfører Tom Behnke.
“Jeg har ikke behov for at karakterisere hans udtalelser, men kan blot sige; enhver fugl synger med sit næb,” lyder det fra medlem af retsudvalget Kim Andersen over for Newspaq.
Røflen pakket ind i vat kommer, fordi Tom Behnke åbner for, at dansk politi i helt særlige situationer kan anvende tortur.
“Hvis situationen opstår, så er det mine klare holdning, min forventning og mit håb, at danske myndigheder bruger den fornødne magt til at sørge for at redde menneskeliv. Det forventer jeg,” siger Behnke til jp.dk.
Over for Nordjyske argumenterer han videre:
“Efter straffelovens paragraf 14, så kan tortur godt være straffrit. Uden at sætte eksempel på, hvad man skulle gøre, så skal man gøre, hvad der er nødvendigt, hvis man sidder med en terrorist, der leger kispus med os.”
Men der er altså ikke opbakning hos de borgerlige oppositionenspartnere til det synspunkt.
Spørgsmål: Kim Andersen, hvad mener du om Tom Behnkes læsning af straffeloven?
“Vi behøver slet ikke gå ind i en læsning af straffeloven. Vi er modstandere af anvendelsen af tortur. Og vi arbejder for, at man skal undgå det,” siger han.
Venstre lægger dermed i samme spor som regeringen. For der kan være tilfælde, hvor man anvender oplysninger, som er fremkommet under tortur.
“Myndighederne skal naturligvis sørge for at undgå, at der sker anslag mod danske statsborgere. Så det er klart, at oplysninger om at en terrorist er ved sprænge en bombe på Københavns Hovedbanegård, dem skal vi naturligvis bruge for at hindre et anslag,” siger Kim Andersen.
Debatten om anvendelsen af tortur fik nyt liv i weekenden, da udenrigsminister Villy Søvndal (SF) afviste al brug af oplysninger fremkommet under tortur. Den melding måtte han dog hurtigt trække i land.
Kilde: Jyllands-Posten og Nordjyske.dk

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu