Stod bag Aarhus-succeser: Tom Rønlov Andersen er død

5. august 2017 15:23 | Af: Matias Mortensen, mm@newsbreak.dk

Den erfarne lydtekniker, der i mange år havde sit virke på det legendariske Feedback-studie i Aarhus, Tom Rønlov Andersen er død.

Lydteknikeren Tom Rønlov Andersen hyldes lige nu af en række kolleger på de sociale medier. Desværre er baggrunden for de smukke ord tragisk; Tom Rønlov Andersen er død.

Tom Rønlov Andersen har en lang karriere som lydtekniker bag sig. Han har arbejdet i flere studier, men hovedparten af karrieren arbejde han i Feedback-studiet i Aarhus-forstaden Viby – også kendt som Genlyd-studiet. Her arbejdede han fra starten af 80’erne og 25 år frem som lydtekniker for nogle af dansk musiks største navne. Han har blandt andet arbejdet sammen med Gnags, TV2, Sanne Salomonsen, Flemming “Bamse” Jørgensen, Johnny Madsen, Søs Fenger, CV Jørgensen og Thomas Helmig.

Netop Thomas Helmig er blandt de personer, der udtrykker sin sorg over dødsfaldet på Facebook.

– Tom og jeg “levede” sammen i 80’erne og 90erne. Og vi gav Genlyd. Tom er død. Nu vil jeg lytte til al den musik vi skabte sammen. Og lade tårerne strømme. Tom var den bedste, skriver han i et opslag.

Var lyden af Aarhus

Gnags-forsanger Peter A.G. fortæller til Ekstra Bladet, at Tom Rønlov Andersen var lydmand på alle Feedback-studiets vigtige udgivelser op igennem 80’erne.

– Han var en fantastisk dygtig og dedikeret tekniker, siger Peter A.G. til Ekstra Bladet.

– Der er nogen, der går så langt som til at kalde ham ‘lyden af Aarhus’. Er du enig i det?

– Ja, det var han. Det er helt sikkert. Han har altid været en tynd og lidt svagelig mand med seler, som har siddet på sin plads og passet sit job, mens vi andre har hoppet rundt. Det var før det digitale slog igennem, og rent teknisk var han styrmanden, der styrede vores skib sikkert i havn, siger Peter A.G.

Tom Rønlov Andersen har skrevet om sine erfaringer som lydtekniker og lidt om sit liv og karriere på hjemmesiden tomstricks.dk. Han ses her nedenfor som den første person i “Afrika”-videoen:

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu