Top på Hotel Koldingfjord fjernes

25. november 2017 15:26 | Af: Elo Christoffersen, ec@newsbreak.dk

I forbindelse med den omfattende renovering af taget på hovedbygningen af Hotel Koldingfjord er det blevet besluttet at nedtage det over 100 år gamle tårn for en total renovering.

Top på Hotel Koldingfjord fjernes
Tårnet på Hotel Koldingfjord tages ned mandag. Pressefoto.

Med Hotel Koldingfjords over 100 årig historie er det væsentligt for hotellets ejere, Pensionskassen for Sygeplejersker og Dansk Sygeplejeråd, at værne om de historiske bygninger.

Bygningen gennemgår derfor i disse måneder en omfattende renovering af taget på hovedbygningen, der kan dateres helt tilbage til 1911.

– I forbindelse med den igangværende renovering har vi desværre kunne konstaterer at kobber-tårnet på hovedbygningen også trænger til en gennemgribende renovering. Derfor er det besluttet, at nedtage hele tårnet, foretage renovering på værkstedet hos blikkenslager Jens Lauritsens Eft. ApS i Vester Nebel og efterfølgende genmonterer tårnet, fortæller administrerende direktør Peder J. Madsen i en pressemeddelelse.

Projektleder fra Jens Lauritsens Eft. ApS, Jesper Laursen, fortæller om den specielle renoveringsopgave:

– Det er helt ekstraordinært at arbejde med en over 100 år gammel bygning. Her får vi virkelig mulighed for at arbejde med detaljer i blikkenslager håndværket.

– Det har været væsentligt for os at sikre udtrykket i den historiske og bevaringsværdige bygning. Derfor udføres renoveringsarbejdet med størst mulig hensyntagen til originale materialer og bygningsmetoder, fortæller bygningsingeniør Lars Lindegaard Olsen, DEAS.

Nedtagningen af tårnet finder sted mandag den 27. november.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu