ANNONCE

Top-socialdemokrater: Her er vores projekt

20. august 2012 09:48 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Top-socialdemokrater: Her er vores projekt
Billede mangler

Efter et års vælgerkrise lægger den socialdemokratiske top for første gang et samlet politisk projekt frem. Fire af partiets topfolk præsenterer mandag et udspil, hvis kerne er en stærk stat og hårde reformer, skriver Politiken.
Beskæftigelsesminister Mette Frederiksen, finansminister Bjarne Corydon, boligminister Carsten Hansen og gruppeformand Henrik Sass Larsen lægger i en kronik i avisen op til et opgør med de “liberalistiske” strømninger fra 00’erne.
Det socialdemokratiske svar er en “stærk stat”, der blandt andet sørger for en maksimal regulering af den finansielle sektor og med al magt bekæmper privatiseringer i sundhedsvæsnet.
Og i forsøget på at skabe “den dygtigste generation nogensinde” forbereder firkløveret danskerne på, at prisen i resten af regeringsperioden vil blive præget af hårde reformer af velfærdssamfundet.
– Med en økonomi, hvor hver en ekstra krone skal findes gennem hårde prioriteringer og reformer, kommer det til at kræve ofre for alle involverede – forældre, elever, lærere og institutioner, hedder det i udspillet i Politiken.
Socialdemokraterne ønsker ikke at bakke kronikken i avisen op med konkrete forslag. Men Henrik Sass Larsen understreger, at dette er, hvad partiet vil måles og vejes på ved næste valg.
– Der har længe været efterlyst et samlet projekt for, hvad vi skal løfte i 2012 og de næste år. Det leverer vi nu, siger han til Politiken.
En række eksperter siger samstemmende, at oplægget mangler både kant og konkret indhold:
– Det virker som det samme tynde øl, der er hældt på en ny og mere farvestrålende flaske, siger ph.d. i statskundskab Sigge Winther Nielsen fra Københavns Universitet til Politiken.
Herlevs borgmester, Thomas Gyldal (S), efterspørger mere konkrete virkemidler.
– Når begavede mennesker sætter sig til tasterne, kunne man have ønsket sig, at de gav os en fornemmelse af, hvor vi skal hen med sundhedsvæsnet, uddannelsessektoren og så videre, siger han til Politiken.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu