Topbokser: Gør doping lovligt

21. februar 2013 15:10 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Topbokser: Gør doping lovligt
Billede mangler

Ifølge 41-årige Thompson er doping så udbredt, at man lige så godt kan give idrætsudøvere carte blanche til at gøre, hvad de vil og droppe alle tanker om dopingtests og lignende.

– Jeg ved, det er lidt kontroversielt for folk, men jeg synes, at man bare skal tillade doping. Bare tillad det for alle. Det handler om at foretage et valg; Jeg ville alligevel aldrig gøre noget for at ændre min krop hen ad vejen. Men vi har alle vores mistanker, siger Thompson og tilføjer:

– Alle de penge vi bruger på at fange snydere i sport skulle bruges på andre ting. Det her er sport. Det er ikke insider-handel. Det her er ikke at afskaffe hungersnød i hele verden. Det er bare sport, lyder det fra bokseren, der indtil videre er mest kendt for sit nederlag i titelkampen mod Wladimir Klitschko tilbage i juli.

Men nu skaber han altså opmærksomhed omkring sin person med sin markante melding, der kommer, før han på lørdag skal i kamp i Liverpool mod engelske David Price.

Selvom hans udtalelser kan tolkes som det modsatte, så afviser Tony Thompson enhver spekulation om, at han selv kunne finde på at gøre brug af doping.

– Min søn spiller fodbold og basketball, og det sidste, jeg vil gøre, er at sprøjte noget ind i ham, der ændrer på hans naturlige kropsrytme. Det er det samme med mig selv – jeg kan ikke engang lide at tage en hovedpinepille, siger Thompson, som dog alligevel mener, der generelt er en for stor forskrækkelse overfor doping:

– Jeg mener, at vi fokuserer for meget på, hvad atleterne gør. Langt hen ad vejen er du nødt til at lade det være op til atleterne. Det er et menneskes valg, ligesom abort og andre ting, som man ikke nødvendigvis er enig i. Det er deres valg. Nogle af de ting, vi bruger til at dope, hjælper faktisk kroppen. Hvis atleterne blev tilladt de her ting på et sikkert niveau, så ville de fleste ting ikke bare forbedre deres karrierer, men det ville også forbedre deres liv efter sport, siger bokseren.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu