ANNONCE

Topchef pludselig død: Blev blot 62 år

18. oktober 2019 19:17 | Af: Jon Tolstrup Jensen, jj@newsbreak.dk

For blot en måned siden forlod Mark Hurd sit job midlertidigt for at fokusere sit helbred.

Topchef pludselig død: Blev blot 62 år
Mark Hurd var kendt for sit livlige væsen. Foto: Scanpix

Mark Hurd.

Navnet siger dig måske ikke det store, men han var en af de absolutte topchefer i den amerikanske software industri. Mark Hurd er død fredag blot 62 år gammel, blot en måned efter, at han trak sig fra sin topstilling i det kæmpe firma Oracle. Det skriver CNBC.

Artiklen fortsætter under videoen.

Oracle har overfor det amerikanske medie CNBC bekræftet, at han er afgået ved døden.

– Oracle har mistet en fantastisk og elsket leder, som personlig har rørt så manges liv gennem hans årti hos Oracle, skriver bestyrelsesformanden Larry Ellison.

– Vi vil alle savne Marks livlige væsen og hans sjældne evne til at analysere, simplificere og løse problemer hurtigt. Nogle af os vil savne hans venskab og mentor-arbejde. Jeg vil savne hans godhed og humor, skriver Larry Ellison videre.

Forlod selv jobbet

Tilbage i september havde Mark Hurd selv forladt virksomheden midlertidigt på grund af problemer med helbredet, hvor han selv havde forklaret, at han ville taget en periode, hvor han kunne fokusere på sit eget helbred.

Mark Hurd blev sammen med Safra Catz gjort til administerende direktør i Oracle tilbage i september 2014 – og siden da er virksomhedens arktier steget med 37 procent i værdi.

Tidligere har Mark Hurd været administrerende direktør i Hewlett-Packard, der måske bedst kendes som HP, fra 2005 til 2010.

Oracle har over 137.000 ansatte i hele verden. Mark Hurd efterlader sig en kone og en datter.

ANNONCE

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu