ANNONCE

Topchefer: OK lover godt for jobvækst

13. februar 2012 09:02 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Topchefer: OK lover godt for jobvækst
Billede mangler

De beskedne stigninger i mindstelønnen lover godt for danske virksomheders konkurrenceevne.
Sådan lyder det fra en række topchefer og økonomer, som Børsen har talt med.
I industriens overenskomst for 240.000 ansatte, som kom i hus i går, bliver mindstelønnen hævet med 1,27 procent i år og 1,26 procent til næste.
Og den opbremsede lønudvikling vil ruste danske virksomheder bedre til konkurrencen med udlandet, mener Danfoss’ bestyrelsesformand Jørgen Mads Clausen.
“Der ser ud til at være en stor løntilbageholdenhed, der hjælper på vores konkurrenceevne. Det er meget positivt for de danske virksomheder,” siger han til Børsen.
I ingrediensvirksomheden Chr. Hansen Holding er adm. direktør Lars Frederiksen enig.
“Det er Danmark, der sejrer i bestræbelserne for at få en ansvarlig økonomisk udvikling. Parterne har givet og taget og bøjet sig mod hinanden, hvilket er vigtigt for os alle,” siger Lars Frederiksen til Børsen.
Hos Thrane & Thrane, der er førende i verden inden for satellitkommunikation, roser adm. direktør Walther Thygesen arbejdstagernes organisationer for at vise modenhed.
“Uden at jeg kan gå i detaljen, så ser det fornuftigt ud, fordi der ikke er plads til ret mange ting set i lyset af de usikre økonomiske udsigter, og der er en stor grad af modenhed hos parterne,” siger han til Børsen.
Overvismand og KU-professor Hans Jørgen Whitta-Jacobsen kalder overenskomsten for første skridt i forhold til at rette op på den lønudvikling, der har stækket danske virksomheder betydeligt fra 2000 til 2009.
“Der er sket en forværring af den danske konkurrenceevne og det kan kun korrigeres tilbage igen, hvis de danske lønninger stiger relativt lidt i forholdt til udlandet. De meget lave lønstigninger vi ser i denne overenskomst kan ses som en del af den korrektion mod forbedret dansk konkurrenceevne,” siger han til Børsen.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu