Topchefer vil af med erhvervsstøtten

19. marts 2012 08:57 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Topchefer vil af med erhvervsstøtten
Billede mangler

Topchefer vil finansiere lavere skat på arbejde ved at ofre erhvervsstøtten, skriver Berlingske.
Det viser en rundspørge blandt Berlingskes Toplederpanel, som 228 direktører har svaret på. Mens 64 procent mener, at erhvervslivets støtteordninger må stå for skud i forbindelse med en kommende skattereform, er kun 25 procent imod.
“Man skal hente pengene til skattereformen på erhvervsstøtteordningerne. Basalt set holder de liv i noget, der ikke er værd at holde liv i,” siger Thomas Hagerup, adm. direktør i møbelkæden In2house til Berlingske.
Især ønsket om lavere topskat og en højere grænse for, hvornår der skal betales topskat får topcheferne til at være klar til at ofre erhvervsstøtten.
Den samlede erhvervsstøtte løb sidste år op i 21,3 milliarder kroner. Professor i økonomi Michael Svarer fra Aarhus Universitet er sikker på, at det vil være fornuftigt at bruge de penge til skattelettelser.
“Hvis man letter topskatten, gavner det økonomien generelt i stedet for, at det kun er bestemte sektorer, der bliver økonomisk begunstiget,” siger han til Berlingske.
Regeringen er dog tøvende over for erhvervsledernes ønske.
“Vi er i gang med at granske erhvervsstøtteordningerne, men jeg tror ikke, at de penge skal indgå i finansieringen af skattereformen. De indgår i den generelle holdbarhed på statsfinanserne. Det store regnestykke,” siger skatteordfører Nadeem Farooq (R) til Berlingske.
Kilde: b.dk

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu