Toppen af SF slås om kommunistisk fortid

26. marts 2012 13:14 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Toppen af SF slås om kommunistisk fortid
Billede mangler

Personangreb, intern splid og beskyldninger om kommunisme.
Hvem siger politik er kedeligt, når toppen af SF vælger at smudse hinanden til i medierne i kampen om at blive valgt til landsledelse og næstformand i partiet.
Mattias Tesfaye, der har en fortid i Danmarks Kommunistiske Parti og Enhedslisten, har meldt ud, at han går efter næstformandsposten. Det har fået Pernille Frahm (SF), der støtter Meta Fuglsang (SF) som næstformand, til at kalde Tesfaye mere kommunist end folkesocialist.
“Det er en led negativ kampagne, som er med til at give et skidt billede af partiet,” siger Emilie Turunen, medlem af Europa-parlamentet for SF og kandidat til landsledelsen, til Newspaq.
Årsagen til beskyldninger om kommunisme er ti teser for “praktisk socialisme”, som Mattias Tesfaye skrev i 2008. I dag er han medlem af landsledelsen, og Emilie Turunen mener, at de mange hundrede debatindlæg fra Mattias Tesfaye er en styrke frem for en svaghed.
“Hvis der er nogen af kandidaterne man ved, hvad står for, så er det Mattias. Hvorfor er det ikke Meta, der har skrevet ti teser for venstrefløjen,” spørger Emilie Turunen retorisk.
Også kandidat til landsledelsen Annika Smith (SF) bakker op om Pernille Frahms kritik af de ti socialistiske teser.
“De prøver at tegne et skræmmebillede, hvor de kalder Mattias kommunist, men det kan SF’erne godt selv bedømme ud fra alle de holdninger, han har skrevet og sagt de sidste mange år.”
I weekenden den 13. – 15. april skal SF’s medlemmer stemmer om, hvem der skal i landsledelsen. Herefter er det ledelsen, der vælger de to næstformænd.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu